Crna hronika

Pretresi u Danilovgradu - jedno lice uhapšeno

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su juče, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, izvršili pretrese na tri lokacije kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku, pištolj, municiju, detonatorske kapisle i druge predmete. Jedno lice je lišeno slobode dok je protiv jednog pokrenut prekršajni postupak, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Pretresi u Danilovgradu - jedno lice uhapšeno
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici OB Danilovgrad su, 13.03.2019. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na tri lokacije koje koriste M.Đ. (20), N.P. (26) i I.D. (27), sva lica iz Danilovgrada.

Prilikom pretresa lokacije koju koristi N.P. policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „EkolGediz" cal.9 mm sa praznim okvirom, gumenu palicu i futrolu za pištolj.

Pretresom prostorija koje koristi I.D. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke „Crvena zastava", dva prazna okvira, 29 metaka različitog kalibra i četiri detonatorske kapisle.

Sa svim preduzetim mjerama i radnjama je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv N.P. pokrene prekršajni postupak.

U službenim prostorijama OB Danilovgrad prikupljena su obavještenja od svih lica, kao i od S.D. (30) iz Danilovgrada, koji se srodnik I.D, a kojom prilikom su policijski službenici došli do sumnje da automatska puška pripada S.D.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem S.D. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Portal Analitika