Region

Kusturica i zvanično Dodikov savjetnik

Režiser Emir Kusturica zaposlen je kao savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, čime je Dodik ispunio svoje obećanje dato nakon izbora, prenosi portal "Kliks".
Kusturica i zvanično Dodikov savjetnik
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je Kliks otvoreno kritikovao članove Predsjedništva BiH zbog toga što nijesu javno objavili imena zaposlenih savjetnika, Milorad Dodik je na zvaničnoj internet stranici kolektivnog šefa države objavio imena svojih najbližih saradnika.

Time je ispunio obećanje koje je dao nakon što je izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pa je u svom kabinetu kao savjetnika zaposlio režisera Emira Kusturicu.

U Dodikovom kabinetu zaposleno je ukupno 11 savjetnika i jedan šef kabineta. Za šefa kabineta Dodik je postavio Danijela Dragičevića, koji je ranije bio angažovan kao šef kabineta dok je Dodik obavljao dužnost predsjednika RS.

Pored Kusturice, njega još savjetuju i Dragoljub Reljić (savjetnik za ustavnopravna pitanja), Ana Trišić Babić (savjetnica za spoljnu politiku), Pero Simić (savjetnik za informisanje), Dragan Vuković (savjetnik za sigurnosnu politiku), Radovan Kovačević (savjetnik za unutrašnju politiku) i Radomir Božić (savjetnik za ekonomska pitanja).

Kao savjetnici, a za koje nije navedena oblast iz koje savjetuju Dodika, navedeni su Emir Kusturica, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.

Portal Analitika