Košarka

Erl Klark: Žedni smo pobjeda u Evroligi!

Sredinom novembra prošle godine Budućnost Voli je pred svojim navijačima upisala prvu ovosezonsku pobjedu u Evroligi, protiv Baskonije (99 - 84) i tom prilikom su postavili rekord elitnog takmičenja po broju postignutih trojki - 21! U petak od 20.30h isti rivali odmjeriće snage u Španiji. Centar tima iz Njegoševog parka, Erl Klark, poručio je na večerašnjem brifingu sa novinarima da je njegov tim žedan evroligaških trijumfa.
Erl Klark: Žedni smo pobjeda u Evroligi!
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Baskonija igra sjajno, u posljednjim duelima upisuje preko sto poena, biće teško parirati joj u gostima, ali Klark je optimista...

- Idemo na njihov teren, potrudićemo se da odigramo dobru odbrambenu utakmicu... Žedni smo pobjeda u Evroligi i idemo da pokušamo da pobijedimo i tamo - kazao je Klark.

"Plave" očekuje pakleni ritam - slijede četiri meča u šest dana, ali Klark napominje da su igrači profesionalci, naviknuti na zgusnut raspored.

- Nije nam problem, odgovorni smo i vodimo računa o svom tijelu, o formi... U košarci se ponekad dešava da igrate četiri meča u šest dana, posebno u finišu sezone... Mi smo profesionalci i postaraćemo se odradimo posao... - istakao je Klark.

earl-clark-buducnost-voli-podgorica-eb18

On je dodao da je timski igrač i da će dati sve od sebe da tim upiše još neku pobjedu do kraja.

- Trudim se da igram na pravi način, da budem timski igrač, bilo je dosta promjena u timu tokom sezone - moje je da izađem na parket, dam sve od sebe i nadam se najboljem... - poručio je Klark.

Kako sada stvari stoje, treće mjesto u ABA ligi je izvjesno za Budućnost Voli, što znači da neće imati prednost domaćeg terena... Centar "plavih" napominje da će njegov tim biti najbolji kad je najpotrebnije i da će ići na pobjedu.

- Samo četiri tima su u plej-ofu i mi smo jedni od njih. Daćemo sve od sebe kad istrčimo na parket, bez obzira na to ko je protivnik, da upišemo važnu pobjedu - poentirao je Klark.

Portal Analitika