Društvo

Purišić : Rješenje stambenog pitanja za 36 porodica

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sa saradnicima posjetio je danas Opštinu Herceg Novi.
Purišić : Rješenje stambenog pitanja za 36 porodica
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete se sastao sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima i razgovarao o mogućnostima međusobne saradnje na pitanjima poboljšanja statusa socijalno ugroženih kategorija stanovništva, što je zajednički interes države i lokalnih samouprava, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. 

"Sa državnog i opštinskog nivoa istakli su spremnost za realizaciju važnih pitanja za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, uz obostrano iskazanu spremnost za saradnju na tim projektima.

Razgovarano je o izgradnji prostora za Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i osnivanju usluge Dnevnog boravka za osobe starije od 27 godina, o mogućnosti izgradnje stambenih objekata za penzionere, kao i o modalitetima rješenja stambenog pitanja socijalno ugroženih kategorija stanovništva", navodi se u saopštenju. 

Ministar je kazao da resor na čijem je čelu za materijalna davanja iz oblasti socijalne i dječije zaštite za korisnike iz Opštine Herceg Novi na godišnjem nivou izdvaja oko 2,5 miliona eura.

Kroz projekat „Kupovina stanova za socijalno ugrožene porodice“, kako je rekao, planirano je stambeno zbrinjavanje 36 porodica, a ukupna vrijednost projekta je oko 953.000 eura, od čega su sredstva granta oko 918 hiljada eura, a učešće države u iznosu 147 hiljada eura.

Portal Analitika