TV / Film

Počelo snimanje filma sa Džonijem Depom u Tivtu

Snimanje filma “Minimata” u kojoj glavnu ulogu igra Džoni Dep, počelo je danas u Tivtu. Snimanje se obavlja na Ostrvu cvijeća – Miholjskoj Prevlaci, Župi i plaži Kalardovo.
Počelo snimanje filma sa Džonijem Depom u Tivtu
Radio TivatIzvor

Filmska ekipa koju je angažovala producentska kuća „Work in progress“ broji oko 200 ljudi, a vozni park smješten je na platou ispred Sportske dvorane Župa. Najveći dio filmskog seta i scenografije postavljen je na Ostrvu cvijeća.

Dep će scene iz života američkog fotografa Judžina Smita snimati na Ostrvu cvijeća, tivatskoj Župi i plaži Kalardovo. Snimanje filma “Minimata” započeto je u Japanu i Srbiji, a Dep snima scene iz života američkog fotografa Judžina Smita.

Prema nezvaničnim saznanjima, filmska ekipa je tražila i dobila blagoslov za snimanje dijela filma na Miholjskoj Prevlaci od Mitropolije crnogorsko primorske.

Set je postavljen ispred manastirske kapije, a oznake za privremeno filmsko naselje postavljene su po ulicama u Tivtu.

Prema saznanjima Radio Tivta, producenti će za statiranje angažovati lokalno stanovništvo koje ima iskustva u nekoliko filmskih ostvarenja koje su proteklih godina snimani u Tivtu.

Producenti iz Beograda sa predsjednikom opštine Tivat, Sinišom Kusovcem krajem prošle godine imali su sastanke i dogovorili snimanje filma na nekoliko lokacija u Tivtu tokom marta. Ekipa u Tivtu, kako je ranije najavljeno, ostaje nedelju dana.

Opština Tivat je odobrila lokacije i pomogla je produkciji u komunikaciji sa opštinskim preduzećima i državnim organima. Za potrebe snimanja pojedinih scena kao statisti biće angažovani mještani. Podršku projektu su već dali Komunalno Tivat i Opština Tivat.

Podsjetimo, „Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu. Nakon Drugog  svjetskog rata Smit počinje da radi za časopis Life i otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu.

Režiser Endrju Levitas, a film se zasniva na zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit i Judžina u adaptaciji Dejvida K. Keslera

Dep je u Tivat došao iz Beograda gdje je takođe snimao scene za novi film.

Portal Analitika