Tenis

Šok za Đokovića u Indijan Velsu, Kolšrajber slavio u dva seta!

Veliko iznenađenje u Indijan Velsu. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je u trećem kolu od Filipa Kolšrajbera, 4:6, 4:6.
Foto: Clive Brunskill/Getty Images
Foto: Clive Brunskill/Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

U meču koji je dan ranije prekinut zbog kiše i nastavljen sinoć, Đoković je bio neprepoznatljiv. Ništa mu nije polazilo za rukom, mnogo je griješio, a na drugoj strani imao je inspirisanog protivnika koji je odigrao jedan od svojih boljih mečeva u posljednjih nekoliko sezona.

Djelovao je Đoković iscrpljeno, bez grama energije. Bio je to jedan od njegovih najslabijih mečeva u posljednjih godinu dana i kada se sve sabere, poraz je bio neminovan.

Bio je to njihov deseti meč, četvrti u Indijan Velsu, poslije tri pobjede Đokovića konačno je slavio Njemac, koji ga je pobijedio ranije jedino još na Rolan Garosu 2009. godine.

Tako će teniser iz Njemačke u osmini finala prvog mastersa sezone igrati protiv Gaela Monfisa, koji je bio ubjedljiv protiv Alberta Ramos-Vinjolasa sa 6:0, 6:3.

Malo ko je očekivao da će teniser koji je nadmoćno osvojio poslednja tri Grend slem turnira sezone, odigrati ovakav meč. Šta je razlog, to samo Novak zna, ali daleko je to bilo od izdanja koja je prikazivao, naročito u posljednjih nekoliko mečeva u januaru, na Australijan Openu.

Imao je ne jedan, nego sijaset problema u igri. Bio je to jedan od onih dana kada ništa ne uspijeva, kada svaka važna lopta završava u autu ili mreži, kada jednostavno nema tajminga u udarcima. Mučio se i fizički, tako da je enigma šta se desilo i na tom planu, naročito ako se ima u vidu da nije igrao skoro mjesec i po dana.

U prvom setu nije bilo brejka sve do sedmog gema, kada je Kolšrajber uspio da slomi otpor protivnika, da bi u osmom gemu Đoković propustio šansu da odmah vrati brejk.

Uspio je da smanji na 4:5, ali je Filip potom odservirao za početni set.

Ništa bolje nije bilo ni u drugom setu. Odmah je njemački teniser načinio brejk, potom poveo sa 2:0 i već tada se vidjelo da će Đoković teško uspjeti da dođe do šanse za preokret.

Na 2:4, uslijedio je novi brejk Kolšrajbera, potom se činilo da će se srpski teniser trgnuti iz letargije, dobio je dva gema u nizu, ali dalje nije mogao. Filip je u desetom gemu odservirao za pobjedu. Do nje je došao poslije 96 minuta igre.

Portal Analitika