Vaterpolo

Podmlađene "ajkule" potopile Francuze

Podmlađeni tim "ajkula" savladao je selekciju Francuske 10 - 8 (3:2, 3:4, 2:1 i 2:1) u Nikšiću, u posljednjem kolu grupne faze Svjetske lige. Meč je kasnio 35 minuta zbog nestanka električne energije u gradu pod Trebjesom.
Podmlađene "ajkule" potopile Francuze
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Crnu Goru su do trijumfa vodili Nikola Murišić, Đuro Radović, Aleksa Ukropina i Dragan Drašković sa po dva gola, dok su se u listu strijelaca po jednom upisali Marko Petković i Vlado Popadić.

Kod gostiju su se istakli raspoloženi Marzuki sa četiri i kapiten "trikolora" Ugo Kruzija sa tri gola. "Ajkule" su istog rivala savladali i u Nansiju.

Prvi gol na meču za vođstvo Crne Gore postigao je Marko Petković. Ugo Kruzija je izjednačio u narednom napadu s igračem više.

Dijagonalom Vlada Popadića koju francuski golman nije uspio da odbrani "ajkule" su opet prešle u vođstvo.

Na 3-1 je povisio Đuro Radović pogotkom s desne strane, u akciji s igračem više.

vaterpolocg0

Prvi peterac na utakmici nijesu iskoristii domaći vaterpolisti, jer je Radović pogodio golmana, a ne mrežu.

U finišu prve četvrtine kapiten "trikolora" Kruzija smanjuje na 3-2 u napadu gostiju s igračem više, što je ujedno i bio rezultat prve dionice meča.

Druga četvrtina tokom koje su naši vaterpolisti pravili greške i imali dosta izgubljenih lopti, otvorena golom Ukropine za vođstvo Crne Gore 4-2.

Nakon par prosutih napad na obje strane Šarl Kanone je savladao Lazovića na golu, pa je Francuska smanjila na 4-3.

vaterpolocg

Potom je Drašković iz peterca sredinom drugog poluvremena doveo "ajkule" u vođstvo od 5-3.

Marzuki je iskoristio prvi peterac za Francusku, na tri minuta do odmora i smanjio na 5-4. Zatim je Murišić povisio na 6-4 za domaće.

U finišu druge četvrtine Marzuki se razigrao i postigao novi gol, sa distance za 6-5.

Na četiri sekunde do odmora ponovo Marzuki snažnim šutem koji završava pod prečku dovodi meč u egal 6-6, što je bio i rezultat na poluvremenu utakmice.

vaterpolocg2

Treću dionicu meča je golom otvorio mladi Ukropina za novo vođstvo Crne Gore 7-6. Uslijedila su dva loša napada na obje strane.

Novo poravnanje rezultata 7-7, treće na meču, realizovano je u režiji izuzetnog Marzukija, na asitenciju kapitena Kruzije.

Uzvratio je Murišić na drugoj strani golom na fenomenalno dodavanje Draškovića za 8-7.

vaterpolocg3

Lazović je do kraja četvrtine uspješnim odbranama (8) sačuvao gol i u posljednjih osam minuta meča se ušlo pri vođstvu domaćih 8-7.

Drugim pogotkom Draškovića nakon tri minuta igre u posljednjoj četvrtini, Crna Gora je došla do +2 i 9-7 u akciji s igračem više.

Francuzima je ponestalo snage i ideja, jer nijesu mogli do gola punih šest i po minuta. U finišu je Kruzija smanjio na 9-8 nakon tajm-auta gostiju.

vaterpolocgajkule

U posljednji minut se ušlo pri napadu domaćih, koji su preko Radovića povisili rezultat na 10-8.

To je bio i krajnji rezultat meča. "Ajkule" su ranije obezbijedile drugo mjesto i plasman na finalni turnir Evropa kupa u Zagrebu. 

Portal Analitika