Društvo

Fondacija Sveti Petar Cetinjski raspisuje književni konkurs

Ove godine navršava se 20 godina od osnivanja humanitarne neprofitne, kulturološke organizacije Fondacija Sv. Petar Cetinjski, registrovane da podstiče i svestrano pomaže stvaralačke programe i projekte koji afirmišu  vrijednosti crnogorskog duhovnog, kulturnog, istorijskog i moralnog nasljeđa u duhu misli i djela Svetog Petra Cetinjskog.
Fondacija Sveti Petar Cetinjski raspisuje književni konkurs
Portal AnalitikaIzvor

 “Fondacija je dugi niz godina stipendirala mlade talente-studente Crnogorskog jezika i književnosti, Istorije, likovnih i filmskih stvaralaca, kao i  budućeg kadra Crnogorske crkve i u godini značajnog jubileja Fondacija će do kraja marta tekuće godine raspisati  nagradni književni konkurs za priču i esej na temu života i djela Sv. Petra Cetinjskog”, najavljeno je iz fondacije. 

Konkurs će biti namijenjen autorima  uzrasta do 35 godina, a pravo ućešća imaće građani i državljani  Crne Gore, crnogorske dijaspore i zainteresovani građani iz drugih zemalja.  

Žiri za ocjenu prispjelih radova će biti sastavljen od profesora jezika, književnosti, istorije, književne kritike i publiciste - dodijeliće 3 (tri) visoke novčane nagrade. 
Nagrađeni i drugi odabrani tekstovi biće objavljeni u dostojnom knjižnom izdanju i na sajtu Fondacije. 
 

Portal Analitika