Turizam

VIDEO: Najljepše mjesto na svijetu

Predstavljamo video, rad dva mlada producenta i snimatelja, Dejana Adžaipa i Ivana Botice, rodom iz Tivta.  Razvoj njihovog rodnog mjesta, dao im je ideju i motivaciju, da brojnim oduševljenim turistima ponude svoj pogled na ovaj preporođeni dio naše obale.
VIDEO: Najljepše mjesto na svijetu
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Ivan Botica, YouTube, "MonografijaTivta"Izvor

Prateći razvoj najnovijih tehnologija snimanja kako sa kopna tako i iz vazduha, iskoristili su jedinstvenu privilegiju da prikažu svoj grad tokom cijele godine. Nakon izuzetno pozitivnih recenzija, kojima stručnjaci trvrde da su uspjeli da nadmaše sve što su do sada napravili,  ovim veličanstvenim ostvarenjem, sebi su otvorili vrata i mnogih drugih gradova i prelijepih destinacija.

 

 

Tivat se nalazi u centralnom dijelu Bokokotorskog zaliva, ispod gornatog Lovćenskog ogranka Vrmca (710 m). Sa jedne strane širi se prostrano i plodno polje na kojem je izgradjen moderan aerodrom. Sa zapadne strane je poluostrvo Luštica obraslo u maslinama. Na sjeverozapadu vijuga zaliv, koji svojim jedinstvenim izgledom osvaja svakog posjetioca.

Tivatsko područje je kraj sa prirodnim ljepotama. Zadivljeni tim ljepotama, Boku su opisali mnogi naši pisci i naučnici: Vuk Karadzić, Ljubomir Nenadović, Njegoš, Laza Kostić, Šantić i mnogi drugi. Boka je osvojila i mnoge strane putopisce kao sto su Žil Vern, Pjer Loti... a Amerikanac Bojd je rekao: ,,Bog je stvorio svijet za šest dana, a sedmi dan, ne žureći, stvorio je ovaj fjord pod Lovćenom”.

Tivat je jednako pogodan za zimski i ljetnji odmor. Cvijeće u Tivtu cvjeta tokom cijele godine, a gradski park spada u red najvećih i najljepših u Boki Kotorskoj sa raznovrsnim stablima koje su naši pomorci donosili iz raznih krajeva svijeta, medju kojima je i stablo eukarije, jedinstveno na Balkanu.

Tivat je grad otvorenog srca, jednostavan i prijateljski prema posjetiocima iz svih krajeva naše zemlje i svijeta.

Danas, Tivat je opština sa najboljim ekonomskim pokazateljima u cijeloj državi i ogromnim prosperitetom za razvoj koji je već uveliko počeo i ubrzano napreduje. Razvoj tog malog mjesta (oko 15 000 stanovnika) ima jasan cilj, a to je da kroz par godina postane luka broj jedan za jahte i super jahte, kao i omiljeno mjesto za odmor svjetske elite, kako na Jadranu, tako i na cijelom Mediteranu.

 

Portal Analitika