Društvo

Sindjelić promijenio iskaz u emisiji TV Hepi: Bio planiran običan protest

Svjedok saradnik Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma Aleksnadar Saša Sinđelić kazao je da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, već "običan protest podrške opoziciji".
Sindjelić promijenio iskaz u emisiji TV Hepi: Bio planiran običan protest
Happy TVIzvor

Sinđelić je u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi iznio tvrdnje suprotne onima koje je kazao na suđenju.

Upitan da li je svjestan da u emisiji priča potpuno suprotno nego na suđenju odgovorio je potvrdno.

"Poslije ove emisije, ja mogu da odem u šumu da siječem drva i tamo će vjerovatno doći da me uhapse", kazao je Sinđelić. Upitan zašto je to uradio, Sinđelić je kazao da "ne želi da jedan Srbin, drugar Bratislav Dikić sjedi u zatvoru, da ostali Srbi tamo sjede zbog politike", rekao je on.

Na konstataciju jednog od učesnika emisije Ištvana Kajića da je drugačije govorio na suđenju, Sinđelić je odgovorio: "Ako mi date pet minuta da razgovaramo nasamo nakon toga ćete tvrditi da sam Deda mraz. U prevodu, pričam o načinu funkcionisanja države i Tužilaštva, odnosno o tome da neko na vas može da izvrši pritisak i ugnjetavanje, a vi morate da gledate na neki načim da zaštitite svoje ljude. To je moguće milom ili silom. Izabrao sam ovaj način i to će skupo da me košta".

Sinđelić je večeras, između ostalog, rekao da novac, 125.000 eura koje je podijelio optuženima, nije služio za kupovinu oružja i finansiranje terorizma nego da bi nacionalisti, koji su došli u Pogoricu da protestuju protiv ulaska Crne Gore u NATO, imali novca za put, smještaj.

Sinđelić je u emisiji "Ćirilica" rekao i da su Šišmakov (Eduard) i Popov (Vladimir), za koje Tužilaštvo tvrdi da su agenti GRU, tražili od njega da u Podgorici "napravi lijep skup, da traže izbore te da nisu razgovarali o ubistvu Mila Đukanovića."

 

U slučaju pokušaja terorizma završeno je izvođenje dokaza i ostalo je samo iznošenje završnih riječi, nakon čega će sudsko vijeće kojim predsjedava sutkinja Suzana Mugoša izreći presudu.

Iznošenje završnih riječi će početi 13. marta.

 

Portal Analitika