Podgorica

Preduzeće Deponija želi da promijeni ime

Preduzeće Deponija planira da promijeni ime i uradi logo, te su zbog toga raspisali konkurs za izbor najboljeg idejnog rješenja.
Preduzeće Deponija želi da promijeni ime
Izvor

Zadatak konkursa je kreiranje naziva preduzeća, izrada znaka i logotipa Deponije.

Ovo preduzeće obavlja poslove izgradnje, korišćenja i održavanja deponija komunalnog otpada, reciklažom metalnih i nemetalnih otpadaka i ostataka i prometom sekundarnih sirovina što predstavlja poslove od javnog interesa za grad i građane.

Osim deponovanja komunalnog otpada firma se bavi i selekcijom komunalnog otpada i njegovom prodajom.

Konkurs do 22. marta

"S obzirom na savremene tendencije i zahtjeve modernog društva preduzeće dopunjava i mijenja svoje aktivnosti, tako da ćemo se u bliskoj budućnosti baviti i poslovima proizvodnje električne energije iz bio gasa preko solarnih panela. Cilj konkursa je da se pronađe kvalitetno, originalno i savremeno rješenje imena, znaka i logotipa, primjenljivo na svim sredstvima poslovne i vizuelne komunikacije. Novi naziv preduzeća treba da objedini sve aktivnosti koje su djelatnost preduzeća, da bude prepoznatljiv ciljnim javnostima i lako pamtljiv. Kandidat može učestvovati sa više predloga. Idejno rješenje mora sadržati kolor i crno-bijelu varijantu sa punim nazivom preduzeća, skraćenim nazivom i akronimom, ispisanim latiničnim pismom kao englesku verziju", piše u konkursu preduzeća.

Konkurs je otvoren do 22. marta, a radovi se predaju na adresu Ulica Španskih boraca bb, Deponija.

Za konkurs je predviđena novčana nagrada u neto iznosu od 1.000 eura i time preduzeće stiče pravo da izabrano idejno rješenje koristiu cjelosti ili djelimično.
U konkursu se navodi da tim preduzeća ima pravo da autoru predloži izmjene konkursnog rada, a ukoliko ne bude prihvatljivih rješenja koja u potpunosti odgovaraju konkurs će biti ponovljen. Kandidati nemaju pravo žalbe na odluku tima preduzeća Deponija.

Iz Opštine Tuzi tvrde da je preduzeće na njihovoj teritoriji

Kada je u pitanju razgraničenje Opštine Tuzi sa Glavnim gradom upravo preduzeće Deponija može biti kamen spoticanja u tim pregovorima.

Komisija zadužena za razgraničenje još nije raspravljala po ovom pitanju, ali u startu se pojavila informacija koja je stigla od čelnih ljudi iz Opštine Tuzi da je Deponija na njihovoj teritoriji, tačnije upravna zgrada preduzeća.

Zbog toga, kako su tada najavili, tražiće da imaju neke benefite. Iz Glavnog grada ranije su stigle informacije da će pregovarati sa čelnicima Opštine Tuzi i da se nadaju da će u vezi ovog preduzeća postići dogovor.
 

Portal Analitika