Ostalo

19. Ultramaraton Montenegro zakazan za 30. mart

U Podgorici se krajem marta, tradicionalno svake godine, održava međunarodni Ultramaraton Montenegro na 50 kilometara.
19. Ultramaraton Montenegro zakazan za 30. mart
Portal AnalitikaIzvor

Ova manifestacija po 19.put  ove godine održaće se u terminu 30.marta (subota) sa početkom u 10 časova u Bulevaru crnogorskih serdara na  kružnoj stazi na 1000m na brdu ispod Ljubovića sa startom i ciljem  kod bivšeg hotela “City”. 

Tehnički organizator manifestacije ATK ”Podgorički maraton” u saradnji sa Atletskim Savezom Crne Gore i pod pokroviteljstvom  Sekretarijata za sport i kulturu Glavnog grada Podgorice,  organizuju ovu manifestaciju pod geslom "Dan trčanja"  sa ciljem da animiraju i uključe što više zaljubljenika trčanja u Glavnom gradu Crne Gore, kao i šire sa ciljem da promovišu zdrave stilove života  za uzrasne  kategorije od 7 do 77 godina. U sklopu manifestacije održava se i zvanično Prvenstvo Crne Gore na cesti-putu  na 5km  i 10 km za seniorsku i juniorsku konkurenciju, kao i  zvanično prvenstvo Crne Gore na 50 km za seniore i seniorke.

“Želimo blagovremeno da apelujemo na sve ljude koji se bave rekreativno sportom u Glavnom gradu Crne Gore ,a koji su poslednjih nekoliko godina na Podgoričkom maratonu dokazali da i Podgorica polako stasava po pitanju masovnosti kada su u pitanju ljudi koji se bave sportom iz zadovoljstva u cilju očuvanja svog zdravlja, da se  što više uključe posebno u trkama  na 5km i 10km ,a oni koji to žele mogu se oprobati i na trci od  50km", saopšteno je iz Atletskog saveza. 

Prijavljivanje za sve učesnike je na licu mjesta i realizuje se u subotu od 9:00 do 10:00 časova prije početka manifestacije.

"Za učešće nije  potrebno nikakva kotizacija. Apelujemo ovom prilikom i za učenike osnovnih i srednjih škola  u kategoriji pionira /ki, junior/ki sa područja Glavnog grada ,a i šire da uzmu učešće na trkama na 400m,600m,800mm,1000 i 1500m”, istakli su iz direkcije manifestacije.
 

Portal Analitika