Društvo

Željko Hajduković na Svjetskom takmičenju somelijera

U Belgiji se od 11. do 15. marta organizuje 16. Svjetsko takmičenje somelijera a Crna Gora po drugi put ima svog predstavnika na ovom prestižnom takmičenju.
Željko Hajduković na Svjetskom takmičenju somelijera
Portal AnalitikaIzvor

Na takmičenju će učešće uzeti 66 takmičara iz 63 zemlje svijeta. Crnu Goru, ove godine predstavljaće Željko Hajduković, član Kluba Somelijera.

zeljkohajdukovicČesto se upoređujući sa Olimpijskim igrama ovo takmičenje okuplja najtalentovanije somelijere svijeta. Somelijeri će se suočiti sa najvećim izazovom u svojoj karijeri nakon višegodišnje vježbe i priprema. Posle četvrtfinala i polufinala, poslednja tri kandidata će se takmičiti za najbolju nagradu.

Takmičenje za najboljeg somelijera svijeta organizuje Svjetska asocijacija somelijera (ASI) od 1969. godine. Klub Somelijera Crne Gore je član ASI-ja od 2009. godine a punopravno članstvo Klub je dobio 2017. godine. 

Podsjetimo da je Crna Gora prvi put učestvovala na ovom takmičenju 2010. godine u Čileu i tada je Crnu Goru predstavljao Zoran Avramović, sada predsjednik Kluba Somelijera Crne Gore.
 

Portal Analitika