Svijet

Prizemljeni svi avioni "boing 737 MAX"

Avio-kompanija "Etiophian Airlines", nakon pada njenog aviona u kom je bilo 157 ljudi, saopštila da prizemljuje cjelokupnu flotu "boinga 737 max".
Prizemljeni svi avioni "boing 737 MAX"
Agencije, B92Izvor

Podsjetimo, etiopski putnički avion, marke "boing 7373 max" sa leta ET 302, koji je poletio iz Adis Abebe ka Najrobiju, srušio se u nedjelju ujutro svega šest minuta od polijetanja. Kako su saopštili zvaničnici "Etiopijan erlajnsa" svi ljudi koji su bili u njemu, 149 putnika i osam članova posade, poginuli su.

Na konferenciji za medije takođe je saopšteno da je pilot, čim je poletio, počeo da prijavljuje da ima tehničkih problema zbog čega je tražio hitno vraćanje na aerodrom s kog je poletio. 

Kompanija "Boing" saopštila je da je primila vijest o avionskoj nesreći, a "Ethiopian Airlines" je donio odluku da prizemlji cjelokupnu flotu "boinga 737 MAX8", iako su te letjelice, kao i ona koja se srušila, tek nedavno stigle u Etiopiju i to potpuno nove. 

"Iako još uvijek ne znamo tačan uzrok pada, morali smo da donesemo odluku da prizemljimo dio naše flote, kao dodatne mjere predostrožnosti", saopšteno je iz te avio-kompanije. 

Prema podacima sajta "Flajtradar24", "Ethiopian" posjeduje četiri "737 MAX 8" aviona, ne računajući onaj koji se srušio u nedjelju ujutro. 
 

Portal Analitika