Rukomet

Remi Budućnosti u Francuskoj

Rukometašice Budućnosti odigrale su neriješeno 22:22 na gostovanju Brestu, u posljednjem kolu Glavne runde Lige šampiona.
Remi Budućnosti u Francuskoj
Portal AnalitikaIzvor

Susret nije imao rezultatski značaj, jer se odranije znalo da će “plave” s trećeg mjesta u četvrtfinale - na megdan norveškom Vajpersu.

Mogla je ekipa Dragana Adžića i do pobjede jer je vodila 22:20, u 55. minutu utakmice.

Međutim, do kraja Podgoričanke nijesu dale nijedan, a primile su dva gola.

Cijela utakmica bila je izjednačena, bukvalno se igralo gol za gol, a nijedna od ekipa nije imala više od dva gola prednosti.

Budućnost je takmičenje u grupi završila sa 11 bodova, na trećem mjestu, iza Meca i Rostova.

- U ovom duelu nije se osjetio grč kod djevojaka. Izdanje koje su pružili je njihov trenutni maksimum. Sigurno je ipak, da i ovaj maksimum možemo da podignemo na viši nivo do četvrtfinalnih duela. Nivo igre i zalaganje igračica bili su na nivou na kojem želimo da budu u svakom meču. Nije toliko važno da li će to nekad biti dovoljno za plus ili minus pet, jer je najvažnije da se pruži maksimum. Djevojke su bile na nivou naročito u napadu, jer je u duelu protiv Rostova u prethodnom kolu faza odbrane i vraćanja u odbranu bila na adekvatnom nivou. Kvalitetan indivdualni rad, te kolektivni u fazi napada koji im pruža Bojana Popović, dali su željeni rezultat i iz Francuske se vraćamo sa mnogo pozitivnih detalja - rekao je trener Dragan Adžić.

Budućnost se sada okreće pripremama za dvomeč sa Vajpersom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Prva utakmica na programu je 7. aprila u Podgorici, a revanš je šest dana kasnije u Norveškoj.

Portal Analitika