Fudbal

Het-trik Sterlinga, Siti bolji od Votforda

Fudbaleri Mančester sitija slavili su pobjedu nad Votfordom od 3:1 u susretu 30. kola Premijer lige.
Foto: Michael Regan/Getty Images
Foto: Michael Regan/Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

Šampion Engleske je na "Etihadu" stigao do 24. pobjede u sezoni i četiri boda viška, ali uz utakmicu više, u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Liverpula.

Bio je to meč u kojem je blistao Rahim Sterling koji je postigao het-trik u rasponu od svega 13 minuta u drugom poluvremenu.

Imao je Mančester siti četiri prilike u prvom poluvremenu, ali Sterling, Zinčenko, Aguero i Mahrez nisu uspjeli da savladaju golmana Bena Fostera.

Međutim, u nastavku, sve se promijenilo. Uslijedilo je paklenih 13 minuta na startu drugog dijela u kojem su izabranici trenera Pepa Gvardiole riješili utakmicu.

U 46. minutu uslijedila je kombinacija Davida Silve, Serhija Aguera i Rahima Sterlinga koji je postigao gol. Bunili su se igrači Votforda, tvrdili su da je Sterling bio u ofsajdu, ali ostala je odluka sudijske trojke i Siti je tako poveo.

Samo četiri minuta kasnije na asistenciju Rijada Mahreza, Sterling je postigao drugi gol, da bi u 59. minutu stigao i do het-trika pošto je u sjajnoj solo akciji predriblao trojicu igrača Votforda prije nego što je zatresao mrežu.

Konačno, sve što su gosti uradili bio je počasni gol u 66. minutu. Na dodavanje Troja Dinija, Đerar Deulofeu je zatresao mrežu "građana" za konačnih 3:1.

Portal Analitika