Društvo

Otvoren kovčeg sa odjećom pokojnika na groblju u Tivtu

Otvoren kovčeg, sa odjećom pokojnika na samo desetak metara od ulaza na groblje "Sveti Šimun" zatekli su građani Tivta koji su o tome obavijestili NVO Bokeški forum.
Foto: Bokeški forum
Foto: Bokeški forum
Portal AnalitikaIzvor

Iz te NVO navode da su ih građani zamolili da o tome obavijeste nadležne i javnost.

"Dok su nam usta puna elitnog turizma, koji vežemo isključivo za strane investitore i čuvanje njihovog mira i blaženstva, o miru onih koji bi bar na ovom svetom mjestu trebalo da ga imaju niko ne vodi računa", navode tim povodom iz Bokeškog foruma.

Zaboravila su se, kažu, osnovna načela ponašanja, zaboravile se neke osnovne ljudske vrijednosti, koje su, dodaju, i ne tako davno krasile Boku.

Oni pozivaju odgovorne koji, kako su kazali, poput ping-pong loptice prebacuju nadležnost sa jednih na druge, da što hitnije riješe taj slučaj.

"I da pokušaju da se konačno dogovore oko upravljanja onim što nema veze sa milionima eura. Ili da ih , pošto su već izgradili dobre odnose sa njima, pitaju šta bi se desilo, da se ovakva slika zabilježi u civilizovanim i uređenim društvenim sisitemima, kakav je i Boka, do njihovog dolaska na vlast bila", zaključuju iz Bokeškog foruma.

Portal Analitika