Društvo

Stabilan javni red i mir

Policija je u toku prošle godine uhapsila 230 osoba zbog krivičnih djela, pretresli su 716 stanova i oduzeli više od hiljadu komada oružja. Pomoćnik direktora Uprave policije, Nikola Janjušević je poručio da policija obezbjeđuje stabilan javni red i mir i imovinsku sigurnost svih građana.
Stabilan javni red i mir
Portal AnalitikaIzvor

“Kvalitetnom postavkom službe, kontrolom i obilascima bezbjednosnih rejona, kao i pravovrmenim obavještenjem od strane građana, policija je u 195 slucajeva lišila slobode 230 izvršilaca krivičnih djela na licu mjesta”, rekao je Janjušević.

“Pripadnici PJP redovno pružaju ispomoć CB Podgorica i praktično svako veče patroliramo i kontrolišemo interesantna lica na teritoriji opštine Podgorica. Angažovani smo praktično u slučaju potrebe na cijeloj teritoriji Crne Gore,” rekao je komandant posebne jedinice policije Veselin Magovčević.

Policija je najčešće oduzimala oružje, za samo godinu, oko hiljadu komada. to su podaci Odsjeka za javni red i mir. kada se radi o njihovim i zadacima posebne jedinice policije, nezaobilazne su mjere koje preduzimaju u slučaju javnih okupljanja i priredbi.

Samo u toku prošle godine, na javnim okupljanjima i priredbama, prisustvovalo je oko 900.000 građana, podaci su Odsjeka za javni red i mir. Iako smo posebnu jedinicu policije, navikli da gledamo na snimcima spektakularnih hapšenja, upravo taj tim, između ostalog obezbjeđuje i utakmice visokog rizika.

Portal Analitika