Kultura

Odlaskom Sloba Milatovića Crna Gora je izgubila posvećenog i autentičnog umjetnika

Povodom smrti poznatog crnogorskog kulturnog stvaraoca – pozorišnog reditelja i saborca iz Saveza reformskih snaga devedesetih godina Slobodana Milatovića, predsjednik SDP Ranko Krivokapić uputio je telegram sljedeće sadržine:
Odlaskom Sloba Milatovića Crna Gora je izgubila posvećenog i autentičnog umjetnika
Portal AnalitikaIzvor

“Crnogorska kultura, posebno pozorište, bila je proteklih decenija nezamisliva bez Sloba Milatovića a njegov pečat je trajno utkan u brojne projekte koji su vremenom postali prepoznatljivi kulturni brend Crne Gore i šireg kulturnog prostora.

Slobo Milatović je plijenio svojom avangardnošću, a istovremeno skromnošću, tiho i nenametljivo je osvajao i dostizao visoke umjetničke standarde.


Odlaskom Sloba Milatovića Crna Gora je izgubila posvećenog i autentičnog umjetnika koji je svojom inicijativnošću i svestranošću djelovanja zavrijedio status jednog od naših najvećih savremenih kulturnih stvaralaca.

Brojna njegova djela, projekti, posebno njegov entuzijazam i potreba za stvaranjem ostaće trajni putokaz novim generacijama crnogorskih umjetnika, koji u Slobu Milatoviću mogu pronaći uzor iskrenog i posvećenog traganja i dostizanja najviših stvaralačkih dostignuća.”

Portal Analitika