Abiznis

U šest opština uložiće skoro 1,5 miliona eura

- Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom donio je plan korišćenja sredstava za 2019. godinu prema kojem će u Baru, Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Tivtu i Ulcinju investirati 1.484.000 eura.
U šest opština uložiće skoro 1,5 miliona eura
Nova PobjedaIzvor

U opštini Herceg Novi, u saradnji sa lokalnom samoupravom, planiran je nastavak radova na uređenju Pet Danica od restorana „Mimoza“ do plaže hotela „Igalo“. Riječ je o završnim radovima na uređenju tog šetališta koji će koštati 60.000 eura. 

ZIDOVI 

U dokumentu koji je na sjednici u četvrtak usvojila Vlada, navodi se da je u saradnji sa opštinom planirana i izgradnja/popravka parapetnog zida i ograde na Šetalištu Pet Danica-lokacija Vojničke banje (70.000 eura ) i takođe izgradnja trotoara uz magistralni put na dionici od skretanja za Bijelu do rta Sv. Neđelja (50.000 eura). 

- U opštini Kotor planirani su manji radovi, budući da su prethodnih godinama uložena znatna sredstva u uređenje šetališta ispred Više pomorske škole i na Plagentima. Od planiranih radova može se izdvojiti i završetak izgradnje parapetnog zida uz postojeće saobraćajnice na lokalitetu Žuta plaža i Sopot (17.000 eura), te sanacija obalnog zida na ušću rijeke Škurde u more (50.000 eura) – piše u dokumentu. 

U Tivatu, Morsko dobro se ove godine opredijelilo za nastavak radova na uređenju specijalnog rezervata Tivatska solil a , ko j i m t o p re d u z e ć e upravlja. Na području Budve biće uređena šetališta u Rafailovićima od bivšeg hotela „Lahor“ do kraja zahvata DUP-a Bečići. Taj posao koštaće 210.000 eura, od kojih je 10.000 eura predviđeno za nadzor. - Planirani su manji radovi na izgradnji kamenog nabačaja / napera na plaži Buljarica radi zaštite ušća potoka u more (40.000 eura), kao i na adaptaciji-sanaciji oštećenog pristaništa na ostrvu Sv. Nikola na dijelu kod svetionika (10.000 eura) – piše u dokumentu. U opštini Bar se planira izgradnja i uređenje šetališta i trga u Sutomoru, a za tu namjenu je Morsko dobro namijenilo 200.000 eura. 

ULCINJ 

U opštini Ulcinj veća investicija je planirana za izgradnju i uređenje pješačke staze od hotela „Albatros“ do rta Đerane sa nadzorom, u ukupnom iznosu od 156.000 eura, kao i dodatna sredstva za nastavak radova na izgradnji navoza za izvlačenje i spuštanje barki u more na istočnom kraju Male plaže. Takođe, biće izgrađen parapetni zid ispod bivšeg hotela „Galeb“, što će sa nadzorom koštati 141.000 eura. 

Značajna investicija, 200.000 eura, planirana je za nastavak radova na produbljivanju desnog rukavca rijeke Bojane koji obuhvataju uklanjanje viška materijala u skladu sa projektom održavanja njegove protočnosti. Ti radovi se, piše u dokumentu, izvode u saradnji sa Upravom za vode i Direkcijom javnih radova. 

Od ostalih značajnih radova navedeni su rekonstrukcija pristaništa i privezišta po urađenim glavnim projektima sanacije i to u Tivtu na lokalitetu Donja Lastva i Krašići, i u Kotoru Orahovac i Bigova. Ti radovi koštaće ukupno 180.000 eura.
 

Portal Analitika