Abiznis

Đukanović zadovoljan dinamikom radova na auto-putu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, saopštio je da je zadovoljan dinamikom dosadašnjih radova na auto-putu, i izrazio uvjerenje da se nakon početnih izazova u realizaciji, ušlo u jednu stabilnu i dinamičnu fazu izvođenja radova. Đukanović je to saopštio nakon sastanka sa delegacijom kompanije CRBC na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem.
Đukanović zadovoljan dinamikom radova na auto-putu
Portal AnalitikaIzvor

"Tokom dužeg srdačnog razgovora iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na izgradnji prve dionice auto puta koji predstavlja najvažniji infrastrukturni projekat u novijoj istoriji Crne Gore. Razgovarano je i oko modaliteta buduće saradnje", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Đukanović je istakao da upravo taj projekat najbolje oslikava dugogodišnje prijateljske odnose Crne Gore i Kine. Podsjetio je da je još kao predsjednik Vlade imao priliku da ugovori saradnju koja danas daje konkretan rezultat.

"Dodao je da je zadovoljan dinamikom dosadašnjih radova, i izrazio uvjerenje da se nakon početnih izazova u realizaciji, ušlo u jednu stabilnu i dinamičnu fazu izvođenja radova", istakao je Đukanović.

Predsjednik CRBC Du Fei je izrazio uvjerenje da će radovi na dionici Smokovac-Mateševo biti završeni do sredine naredne godine, te da će paralelno biti završeni i dopunski radovi. Zahvalio se predsjedniku Đukanoviću na podršci i pomnom praćenju radova na projektu i izrazio spremnost da na osnovu potpisanog Memoranduma, CRBC poundi finansiranje naredne dionioce auto-puta po modelu privatno-javnog partnerstva. Istakao je da su očekivanja kompanije identična očekivanjima Crne Gore, te da ukoliko se dvije strane slože radovi na dionici Mataševo-Andrijevica-Boljari mogu otpočeti nakon završetka prioritetne dionice.

Portal Analitika