Abiznis

Prioritetna dionica auto-puta biće završena do sredine 2020.

Predsjednik kineske kompanije CRBC, Du Fei, saopštio je danas crnogorskom premijeru Dušku Markoviću da će prioritetna dionica auto-puta Bar – Boljare biti završena do sredine 2020. godine.
Foto: gov.me / S. Matić
Foto: gov.me / S. Matić
Portal AnalitikaIzvor

– Nađeno je rješenje za otvorena pitanja. CRBC je spreman da gradi naredne dionice po principu javno-privatnog partnerstva, i to odmah po završetku prioritetne dionice – rekao je Fei crnogorskom premijeru.

Marković je, kako piše na Vladinom Tviter nalogu, kazao predsjedniku CRBC-a da radove na najvećem crnogorskm infrastrukturnom projektu prati na nedjeljnoj osnovi.0803duskomarkovic– Urađen je ogroman posao. Očekujem da iduće godine zajedno prođemo auto-putem. Dosta sam ga gledao iz heliopktera – kazao je premijer.

Marković je ocijenio da je riječ o projektu koji ne predstavlja samo građevinski podvig već potvrđuje i prijateljstvo i učvršćuje veze Crne Gore i Kine.

Predsjednik CRBC-a se zahvalio na kontinuiranoj podršci naporima kompanije i iskazao spremnost za nastavak saradnje sa Crnom Gorom.

Marković je u vezi s tim informisao sagovornika da očekuje da predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu uskoro prođe proceduru u Vladi i bude proslijeđen Skupštini. Nakon usvajanja, rekao je premijer, biće stvorene normativne pretpostavke za transparentno pokretanje odgovarajućih javnih procedura za gradnju narednih dionica.

Sastanku su prisustvovali ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Jin, generalni menadžer CRBC-a za centralnu i istočnu Evropu Žang Ćiaojuan i generalni menadžer CRBC-a za Crnu Goru Hei Šićijang sa saradnicima.

Portal Analitika