Sci/Tech

Ipak ništa od života na Marsu do 2027. godine?

Živjećemo na Marsu do 2027. godine. To je prije tri godine u intervjuu za Si-En-En istakao direktor kompanije "Mars uan". Ali, izgleda da od tog rijaliti programa neće biti ništa. Prošlog mjeseca donijeta je odluka o bankrotu projekta.
Ipak ništa od života na Marsu do 2027. godine?
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, hoće li kompanija prebroditi finansijske probleme i koliko košta i traje put na Mars, za TV Prva o svemu ovome govorio je astronomom Jovan Aleksić, iz Društva astronoma Srbije. 

"Na Marsu u daleko gori uslovi nego ovde kod nas, nego na ne na koje smo navikli na Zemlji. Ali postoje ideje da se tamo napravi komforniji uslovi za život. U opticaju su dve ideje, jedna je realnija, verujemo da će biti izvodljiva, a druga je u domenu naučne fantastike. Realnije je da se naprave neke kapsule, habitati, naseobine, u potpunosti zatvoreni ekosistemi sa kompletnom cirkulacijom vode, dakle jedan zatvoren sistem”, rekao je Aleksić. 

On je podsetio da se za put na Mars prijavilo se 4.000 kandidata, sa idejom da se izabere 24 njih koji bi otputovali i započeli život na Crvenoj planeti. 

Portal Analitika