Košarka

Barović pred Olimpijakos: Bitna utakmica i nama i njima

Košarkaši Budućnost Volija igraju sjutra u „Morači“ protiv Olimpijakosa utakmicu 25. kola Evrolige. Centar „plavih“ Filip Barović kazao je na brifingu da Budućnost Voli trenira jako, sa željom da podigne samopouzdanje pred završnicu takmičenja.
Barović pred Olimpijakos: Bitna utakmica i nama i njima
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

- Bitna utakmica i nama i njima - njima jer se bore za plej-of, a nama da popravimo utisak od zadnje utakmice protiv Bajerna i Zadra, da podignemo samopouzdanje jer onda imamo dva gostovanja i bilo bi veoma bitno da odigramo dobru utakmicu i ako uspijemo da se primaknemo da pobijedimo i prekinemo taj niz poraza - ocijenio je Barović i dodao:

- Plej-of se bliži, pojačali smo treninge jer poslije neće biti puno vremena da se trenira zbog gustog rasporeda. Spremamo se, gledamo sebe, hoćemo da dobijemo svaku utakmicu do kraja Jadranske lige i da onda vidimo što će biti... Ne zavisi ništa od nas, jedino što možemo je da igramo da pobijedimo.

Olimpijakos je prvi duel u Atini dobio 92:70. Barović je kazao da su svjesni zgusnutog rasporeda pa treniraju jače i dodao da od trenera Repeše zavisi hoće li Nikola Ivanović igrati protiv Olimpijakosa.

- Evroliga ne može da bude trening - zbog kvaliteta protivnika uvijek moraš da si na vrhunskom nivou da bi došao u šansu da dobiješ utakmicu - to se vidjelo i protiv Bajerna, čim imaš prazan hod, to ljudi iskoriste i onda dođeš u poziciju da kasniš deset poena... Svjesni smo kakav je raspored, zato sad treniramo jako kako bi se pripremili za utakmice i napor koji nas očekuje.. Nikola trenira normalno, bio je u sastavu... A, koji će sastav izaći sjutra to zavisi od trenera - poentirao je Barović.

olympiacos-piraeus-celebrates-eb18

Bek šuter tima iz Njegoševog parka, Edvin Džekson, kazao je da je meč sa Olimpijakosom dobar test za njih.

- Da popravimo igru i naredujemo pred plej-of ABA lige... Olimpijakos je legendarni protivnik, meč je dobar test za nas, Evroliga je teško takmičenje - imamo sjajnu publiku ovdje, ostaje nam da se trudimo i borimo što najbolje možemo i uz pomoć navijača da ostvarimo još neku pobjedu, da privedemo sezonu kraju na dobar način i da nastavimo da rastemo kao tim jer je plej-of već tu... - naveo je Džekson i dodao:

- Olimpijakos ima par krupnih igrača koji su sporiji u tranziciji, pa mislim da je tu naša šansa da ih pretrčimo, a ostalo ne mogu da vam otkrijem.

Bek „plavih“ je napomenuo da je fokus ipak na regionalnom takmičenju.

- Idemo na pobjedu u preostalim prvenstvenim mečevima ABA lige, kako bi timu obezbijedili šansu da se takmiči u Evroligi i naredne sezone. Tako da smo fokusirani na regionalno takmičenje - poentirao je Džekson.

Portal Analitika