Društvo

Nadležni da stanu silnicima na kraj

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo pozvao je nadležne da, kako kaže, silnicima stanu na kraj.
Nadležni da stanu silnicima na kraj
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi, predsjednik crkvenog odbora svetosavske organizacije iz sela Dubrovsko kod Šavnika, svojim izjavama u štampi potpaljuje strasti kod prostoga naroda i provocira nasilje prema neistomišljenicima.

"Ta religiozna grupa, koja sebe naziva crkvenim odborom Srpske crkve, pretvorila se u oruđe terora protiv seljana Dubrovskoga, koji su digli krivičnu prijavu protiv odgovornih lica, koja su nezakonito prepisala seosku crkvu, s države na Budimljansko-nikšićku eparhiju. Prijete "ekavicom" gospodinu Mitru Božoviću, i provociraju ga na njegovoj imovini. To je skupina ljudi s vrlo opasnim namjerama i idejama, koje vješto skrivaju, dajući bogoslovske izjave za javnost. Zloupotrebom i korupcijom otimaju naše crkve i manastire u Drobnjaku, i s katedre agituju protiv crnogorske države i državnosti. Tvrde i da je otimačina seoske, odnosno, državne imovine pravda.

Takvim bezočnim izjavama vrijeđaju zdrav razum, a kriterijume koji definišu pravdu, doveli su do apsurda. Na svaki pokušaj da se uspostavi red i zakon, i spriječi svetosavska kolonizacija, ne samo Drobnjaka, odgovaraju prijetnjom i stavljaju u izgled upotrebu brutalne sile. Zato pozivamo nadležne organe, da silnicima stanu na kraj, i privedu ih poznaniju prava, prije nego isprovociraju sukobe, što im je i cilj", poručuje Mihailo.

Portal Analitika