Crna hronika

Pupoviću osam godina robije

Milan Pupović osuđen je juče u podgoričkom Višem sudu na osam godina zatvora jer je 1. novembra 2016. godine na šetalištu u Baru automobilom udario Milana Škerovića koji je deset dana kasnije od zadobijenih povreda preminuo
Pupoviću osam godina robije
PobjedaIzvor

Sudija Predrag Tabaš, koji je izrekao presudu, nije prihvatio kvalifikaciju tužilaštva kojom se Pupović optužuje za ubistvo već je sud našao da se radi o krivičnom djelu nanošenje teških tjelesnih povreda.

- Imajući u vidu ponašanje okrivljenog u vrijeme izvršenja krivičnog djela, sud je utvrdio dinamiku događaja, iz koje proizilazi da subjektivne radnje optuženog nijesu bile usmjerene na lišenje života oštećenog Škerovića, već da ga tjelesno povrijedi. Optuženi je pritom imao svijest da može doći do smrtnog ishoda, ali je olako držao da do smrti neće doći – naveo je sudija Tabaš. 

On je kazao da je sud na osnovu činjenične građe nesumnjivo utvrdio da je optuženi Pupović 1. novembra 2016. godine na Šetalištu kralja Nikole u Baru ispred lokala ,,Barka“ nakon konflikta sa svjedokom Vasilijem Boškovićem sjeo u svoje vozilo, kretao se naprijed-nazad i nasrtao na Boškovića koji se nalazio na šetalištu. Zatim je naglo usmjerio vozilo, brzinom ne manjom od 27 kilometara na sat u pravcu Škerovića.

- Škerović je prednjim dijelom vozila udario Škerovića u obje potkoljenice, nabacivši njegovo tijelo na auto, a zatim ga odbacio. Škerović je pao na asfaltnu podlogu i udario glavom zadobivši prelom kostiju lobanje – kazao je Tabaš.

Škerović je poslije incidenta prebačen u Klinički centar Crne Gore gdje je usljed teških tjelesnih povreda preminuo 10. novembra 2016. godine.

Prilikom odmjeravanja visine kazne sud je kao olakšavajuće okolnosti cijenio to što je optuženi Pupović otac dvoje maloljetne djece i što je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio bitno smanjeno uračunljiv.

Kao otežavajuću okolnost sud je naveo raniju osuđivanost ovog optuženog za isto krivično djelo.

Portal Analitika