Turizam

Radni obilazak radova na pješačkoj stazi Risan– Perast

Direktor JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa svojim saradnicima obišao je ove nedjelje završne radove na izgradnji pješačke staze od Risna do Perasta. 
Radni obilazak radova na pješačkoj stazi Risan– Perast
Portal AnalitikaIzvor

Ovom prilikom obavljeni su razgovori oko ubrzanja dinamike radova sa direktorom firme “Elektroteam” d.o.o. iz Budve koja izvodi radove i predstavnicima firme „Europrojekt“d.o.o. iz Podgorice, koja vrši stalni stručni nadzor.

Do danas je popločano oko 1,2 km pješačke staze širine 1,5 m od strane Risna prema Perastu i postavljeno oko 180 metara zaštitne putne ograde sa strane Jadranske magistrale. 

JP za upravljanje morskim dobrom je perethodne dvije godine kao investitor sprovelo građevinske radove na izgradnji i proširenju same staze ukupne dužine 2,1 km, a pred početak ljetnje turističke sezone 2018. postavljena su 74 stuba javne rasvjete sa led tehnologijom u cijeloj dužini staze.

Staza se popločava dekorativnim prefabrikovanim betonskim pločama najvišeg kvaliteta u skladu sa konzervatorskim uslovima. Uporedo sa radovima popločavanja JP za upravljanje morskim dobrom počeće sa postavljanjem parkovskih klupa, kanti za otpatke i hortikulturalnim uređenjem oko staze, a biće postavljeno i oko 850 metara zaštitne pješačke ograde na strani prema moru. 

Završetkom ovog projekta dvije gradske cjeline po prvi put dobijaju bezbjednu pješačku komunikaciju, a projektom izgradnje staze predviđeno je i uređenje dva autobuska stajališta.

Za ovaj posao, realizovan kroz IV faze, JP za upravljanjem morskim dobrom je izdvojilo oko 800.000,00 €, a završetak radova i stavljanje u funkciju pješačke staze očekuju do prvomajskih praznika.

pjesackastazarisanperast2


 

Portal Analitika