Politika

Đeljošaj: Slavlje uz albansku zastavu neće ugroziti tekovine crnogorskog društva

Slavlje uz albansku zastavu, neće ugroziti nijednu tekovinu crnogorskog društva, naprotiv, pokazuje demokratki kapacitet države, poručio je lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj.
Đeljošaj: Slavlje uz albansku zastavu neće ugroziti tekovine crnogorskog društva
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da je svima jasno da ovdje nije problem slavlje koje su organizovali  pristalice Albanskog foruma, nego, kako tvrdi,  pokušaj da se njihov  fenomenalni izborni rezultat i podrška građana koju su dobili stavi u drugi plan.

Đeljošaj se osvrnuo na rezultate izbora u Tuzima.

“Albanski forum je pobjedio na izborima za Skupštinu opštine Tuzi. Birači u Malesiji su dali bezrezervnu podršku našem programu za ekonomski razvoj Malesije. Izborna kampanja i sam izborni dan je protekao u fer i demokratskoj atmosferi, na šta su dali doprinos učesnici izbora, ali i institucije koje su organizovali i sproveli izbore.  Pozivam sve izborne liste, da se povuku od pokušaja promjene volje birača raznim postizbornim manipulacijama”, poručio je on.

Sve je čisto i jasno

Kako je dodao, svi zapisnici su potpisani od svih, nakon prebrojavanja su ponovo potpisani i za nas je ovo kraj, sve je čisto i jasno.

“Svim izabranim odbornicima čestitam uz nadu da ćemo zajedno raditi na dobrobiti svih građana Malesije. Na hiljade ljudi je slavilo pobjedu naše liste u nedjelju veče, na istorijskim prvim izborima za Opštinu Tuzi, bez ijednog najmanjeg incidenta, čime su građani Malesije pokazali visoki nivo odgovornosti i kulture. Naši simpatizeri u trenucima slavlja, nijesu nikoga vrijeđali, provocirali ili ugrozili”, poručio je Đeljošaj.

Kako ističe, u Crnoj Gori žive različite nacije i vjere, a Albanci su dokazali i pokazali na djelu da su branitelji građanske Crne Gore, za razliku od onih, kako ističe, koji ih kritikuju i šire laži!

“Iskreno, navikli smo da budemo dežurni krivci, bili smo  napadnuti 1998.godine kada smo podržali Đukanovića, takođe 2006 godine smo bili meta napada zajedno sa dijasporom jer smo podržali nezavisnu Crnu Goru, podržali smo Crnu Goru u NATO i na sličan način smo bili izloženi napadima kao i prošle godine kada smo podržali na predsjedničkim izborima zajedničkog kandidata partija iz vlasti, Mila Đukanovića, ali kao i svaki put, bili odlučni i istrajni u svojim odlukama kao i danas”, napominje Đeljošaj.

Bez prava na manipulaciju

Prema njegovim riječima, oni koji gube imaju pravo da se ljute ali nemaju pravo da ovoliko manipulišu.

“Albanski forum je odgovorna i dosljedna politička organizacija ali u potpunosti mirna na sve ove provokacije, jer znamo da smo pobijedili i znamo da slavlje naših pristalica nije ugrozilo niti će ugroziti nikoga, naprotiv, uvjek spremni da branimo sva dostignuća koja smo zajednički dostigli, naravno svjesni i spremni da ispravimo svaku eventualnu grešku”, jasan je on.

On kaže da su brojke jasne, Albanski forum ima stabilnu većinu sa manjim strankama, da li će to biti SD, Demokrate ili BS, ne zavisi samo od nas!

“Mi i u prethodnom mandatu smo bili jedina opština u kojoj na vlast nijesu bile sve partije koje su vlast na drzavnom nivou, nijesmo pravili buku, nego dostojanstveno prihvatili status opozicije i dali veliki doprinos kada je bilo potrebno da se podrži sve sto je bilo u interesu građana. Znamo da ove brojke su povod ove necivilizacijske kampanje protiv nas a pogotovo na neprimjernom izvještavanju RTCG-a”, navodi on.

Poruka za DPS

Ima, kako kaže, partnersku puruku za DPS Crne Gore.

“Najbolje bi bilo da se upitaju zašto niko neće da  ima posla i vlast sa lokalnim DPS-om Tuzi, jer svako ko se bavio tuđim dvorištem a preskočio svoje, pogriješio je. Za deset godina vladanja Malesijom, bukvalno nijedan kapitalni projekat nisu završili ali se nijesu ni zalagali da nešto urade i zbog ovih činjenica građani Malesije su im uskratili povjerenje”, naveo je Đeljošaj.

Kako dodaje, dvije od tri partija njihove kolaicije su vlast na državnom nivou sa DPS-om.

“Sve naše partije su dominantno podržele sve političke procese u Crnoj Gori i znamo da odvojimo lokalni i državni nivo. Državna vlast u kojem smo i mi, je u ovom mandatu dosta radila na napretku a pogotovo ostvarivanju manjinskih prava, a jedan od zajedničkih projekata je i Opština Tuzi. Ne povlačimo se na pola puta niti zabijamo nož u leđa, istrajaćemo do kraja da sve sto smo zajednički zacrtali ostvarimo. Svako ko ne poštujue volju građana na demokratskim izborima će napraviti grešku”, zaključio je Đeljošaj.

Portal Analitika