Košarka

"Vučice" žele pobjedu protiv Celja

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra (19 časova) dočekuju Celje u derbiju posljednjeg 18. kola WABA lige.
"Vučice" žele pobjedu protiv Celja
Portal AnalitikaIzvor

Podgoričanke su gotovo izvjesne izborile plasman na fajnal-for, a da teoretski budu na završnom turniru potrebna im je jedna pobjeda (nakon Celja, naredne sedmice “vučice” igraju zaostali meč sa posljednjeplasiranom Trešnjevkom)…

S obzirom da je šampion Slovenije u prošlom kolu savladao Crvenu zvezdu i Celje je siguran učesnik završnice, pa meč koji se igra u dvorani univerziteta Crne Gore neće imati posebni rezultatski značaj, osim za bolji plasman…

- Utakmice protiv Celja uvijek predstavljaju najveću neizvjesnost i donose posebnu draž. Naravno, dobro je što ne igramo protiv Celja za prolaz, već smo i mi i oni sa te strane rasterećeni. Ali, želimo da potvrdimo dobru formu, sve bolji nivo i nadam se da ćemo trijumfalnu seriju krunisati pobjedom kako bi u idealnom raspoloženju dočekale završni turnir – kazala je Nikolina Babić, bek Podgoričanki.

“Plave” su ove sezone uspjele da naprave brejk u Celju i već tada najave da su spremne da se bore opet za trofej. 

Dosta kadrovskih problema, povreda, uslovili su da Goran Bošković ima smanjenu rotaciju, ali su Podgoričanke pobjedama protiv Crvene zvezde i Montane uspjele da stignu do cilja.

- Sigurno da se već razmišlja o završnom turniru. Međutim, duel protiv Celja predstavlja nešto posebno, sigurno da ćemo biti motivisane i odlučne da novom pobjedom pokažemo kvalitet i da vrijedimo. Neće biti lako, Celje je bilo ubjedljivo protiv Beroe, zatim protiv Zvezde, tako da se nalaze u odličnom ritmu, ali je to dodatni motiv za nas da vidimo pred završni turnir naš nivo forme – kazala je Nikolina Džebo, krilni centar “plavih”.

Duel iz dvorane sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore prenosiće MNESport televizija.
 

Portal Analitika