Crna hronika

Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju počinjeno u Kotoru

Policijski službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, rasvijetlili još jedno krivično djelo u vezi sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa koje je počinjeno u prethodnom periodu.
Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju počinjeno u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici SKP-a i OB Kotor su danas državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv Jovice Vukotića (38) iz Kotora, nastanjenog u Podgorici, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Republici Srbiji, visokorangiranog pripadnika organizovane kriminalne grupe, zbog osnovane sumnje da je, na štetu Tamare Zvicer iz Kotora, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.  

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Vukotić pokušao da liši života Tamaru Zvicer 23.05.2016. godine, u naselju Dobrota u Kotoru, na način što je vozilom kojim je upravljao, „Audi“ crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, prilikom mimoilaženja, prvo prepriječio put vozilu kojim je upravljala Zvicer,  „VW Golf“ sive boje, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz vatrenog oružja – pištolja. Hitac nije pogodio Zvicer ni njeno vozilo, već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela sa Vukotićem se u vozilu nalazio njegov otac Veselin, dok je sa oštećenom Tamarom Zvicer u vozilu bila njena maloljetna ćerka, čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost. Tamara Zvicer. se, nakon ispaljivanja hica, odmah vozilom udaljila sa lica mjesta.  

Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policijski službenici izvršili su i pretres kuće i drugih prostorija, u vlasništvu Veselina Vukotića, a koje je koristio i Jovica Vukotić. Pretresom je u garažnom prostoru pronađeno i oduzeto pomenuto vozilo, „Audi“, crne boje, podgoričkih registarskih oznaka, koje je upućeno na vještačenje.

Krivična prijava protiv Jovice Vukotića je, budući da je ovo lice trenutno nedostupno našim organima, nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, a osim krivičnog djela ubistvo u pokušaju na teret mu se stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 

Portal Analitika