Crna hronika

Memić: Moj brat nema veze sa ubistvom Kujovića

Bedrudin Memić tvrdi da njegov brat Enis Memić nema veze sa ubistvom policajca Irfana Kujovića iz Bijelog Polja. Bedrudin Memić je to kazao juče pred vijećem sudije Sanje Konatar u Višem sudu u Bijelom Polju.
Memić: Moj brat nema veze sa ubistvom Kujovića
PobjedaIzvor

On je iskaz dao u svojstvu svjedoka na suđenju Enisu Memiću (35) iz sela Gojakovići kod Brodareva, koji se tereti da je u julu 2015. godine automobilom usmrtio saobraćajnog policajca iz Bijelog Polja, Irfana Kujovića (42). Bedrudin Memić kazao je da su, kritičnog dana, privatnim poslom bili u Podgorici, te da su se vratili u rodno mjesto.

Rekao je da je za smrt Kujovića saznao nakon nekoliko dana, kada je policija došla da pretresa njihovu porodičnu kuću. Suđenje se nastavlja danas, kada će se saslušati vještaci saobraćajne struke. Prema optužnici, Memić je 22. jula 2015. oko 19.45 sati na regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja, u mjestu Pajska Luka u opštini Bijelo Polje, upravljao vozilom „golf 2“ i sa umišljajem ubio saobraćajnog policajca Kujovića, koji je pokušao da ga zaustavi.

Memić je bio u bjekstvu do decembra 2017. godine, kada ga je Bosna i Hercegovina izručila po međunarodnoj potjernici, koju je Crna Gora raspisala za njim, a nakon što je u tamošnjem zatvoru odslužio kaznu zatvora za šverc droge.

Portal Analitika