Politika

Predsjednik Skupštine primio generalnog sekretara CEI

Parlamenti država Centralnoevropske inicijative imaju važnu ulogu u ostvarenju misije Inicijative, među kojima posebno mjesto zauzimaju dalja evropska integracija, kao i rješavanje izazova sa kojima se neke od država Zapadnog Balkana suočavaju – saglasili su se predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i generalni sekretar Centralnoevropske inicijative (CEI)  Roberto Antonione  na danas održanom sastanku u Skupštini.




Predsjednik Skupštine primio generalnog sekretara CEI
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Brajović je tokom razgovora sa novoizabranim generalnim sekretrom CEI izrazio uvjerenje da će Inicijativa u narednom periodu dalje jačati ulogu kredibilne regionalne organizacije, posvećene promociji evropskih integracija i održivog razvoja regiona, čemu će Crna Gora kao i do sada davati puni doprinos.

Generalni sekretar CEI  je akcentovao aktivnu ulogu Crne Gore u regionu, njenu dobrosusjedsku politiku, čija su iskustva i prijedlozi dragocjeni u realizaciji misije Centralnoevropske inicijative.

Sagovornici su se saglasili da proces proširenja mora biti nastavljen, čime se stimulišu  progresivne snage u zemljama kandidatima, a regionu kao i cijeloj Evropi obezbjeđuje dugoročna sigurnost i stabilnost.

Portal Analitika