Crna hronika

Neće se suditi Mugošinom savjetniku

Apelacioni sud odlučio je da se zbog zloupotreba u slučaju Carine neće suditi Draganu Đukiću, savjetniku bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.
Neće se suditi Mugošinom savjetniku
PobjedaIzvor

Sutkinja Vesna Pean ovo je danas saopštila na suđenju Miomiru Mugoši optuženom za zloupotrebu položaja u slučaju Carine.

Ranije juče u svojstvu svjedoka salušan je predstavnik Glavnog grada Dragoljub Raspopović. On je naveo da ostaje pri izjavi datoj kod specijlanog tužioca kada je rekao da se ne pridružuju krivičnom gonjenju bivšeg gradonačelnika i da če o imovinsko-pravnom zahtjevu odlučiti u toku postupka.

Vanpretresno krivično vijeće Višeg suda u decembru prošle godine donijelo je odluku u kojoj se navodi da nema mjesta optužbama protiv Dragana Đukića, nakon čega je Specijalno tužilaštvo podnijelo žalbu na ovu odluku.

Postupak protiv Đukića je već jednom obustavljen, ali nakon žalbe Tužilaštva uložene Apelacionom sudu, optužni akt protiv njega je vraćen na ponovnu kontrolu.

Tužilaštvo je prvo podiglo optužnicu protiv gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, a u avgustu formalno optužnicu proširilo i na njegove savjetnike Dragana Đukića, Dragana Kruščića i Dragicu Mitić.

Apelacioni sud potvrdio je rješenje vanraspravnog vijeća Višeg suda kojim se obustavlja postupak pritiv Dragice Mitić i Dragana Kruščića, ali ne i protiv Dragana Đukića.

Mugoša se tereti da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalne skupštine omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15.205 kvadrata na Starom aerodromu.

On je u odbrani ranije kazao da kao gradonačelnik nije donio nijedan akt, već su to radile nadležne službe, te da dosad nije utvrđeno da je bilo koja odluka koju je donio u svojstvu gradonačelnika bila nezakonita.

Optužio je Tužilaštvo da preduzima strategiju koja nalaže da samo on bude optužen u ovom slučaju.

Portal Analitika