Kultura

Ministarstvu kulture dodijeljeno priznanje za razvoj ženskog preduzetništva

Ministarstvu kulture na svečanosti povodom „10 godina ženskog preduzetništva u Crnoj Gori“ u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore uručena je plaketa za doprinos na polju razvoja ženskog preduzetništva. U ime ministarstva kulture, plaketu je primio generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Aleksandar Dajković.

Ministarstvu kulture dodijeljeno priznanje za razvoj ženskog preduzetništva
Portal AnalitikaIzvor

Generalni direktor Dajković je na svečanosti istakao da istorija pokazuje da je ženska borba za posao u prostoru javnog bila od presudnog značaja za sve ostale slobode, ali je isto tako pokazala da je upravo tu borbu bilo najteže iznijeti, jer su u sferi poslova od društvenog značaja vjekovima bile situirane glavne poluge muške moći. „Zbog svega navedenog, raduje nas da u prevazilaženju ovih problema, pored rješenja koja su dio strategije naše izvršne vlasti, u Crnoj Gori postoje asocijacije koje konkretnim aktivnostima daju doprinos ravnopravnijoj ulozi žena u ekonomskoj i biznis sferi. Jedna od onih koja se u tome posebno ističe zasigurno je Udruženje preduzetnica Crne Gore, kojem želim da uputim čestitke za desetogodišnji doprinos razvoju ženskog preduzetništva, ali i za one dalekosežnije efekte koji se ogledaju u stvaranju emancipovanijeg, pa time i produktivnijeg ambijenta našeg sveukupnog razvoja, tim prije što struktura crnogorske privrede nudi velike mogućnosti ženskom preduzetništvu.“, istakao je Dajković.
Predstavnici Udruženja su zahvalili Ministarstvu kulture na dosadasnjoj saradnji u okviru Kreativna industrija i preduzetništvo na kojem su učestvovali zajedno sa organizacijom Spirit Art Montenegro.

Portal Analitika