Crna hronika

Vuku Vuleviću 9.000 eura za duševne bolove

Beranac Vuk Vulević dobio je oko devet hiljada eura na ime duševnih bolova koje je navodno trpio dok je bio u pritvoru, piše Dan.
Vuku Vuleviću 9.000 eura za duševne bolove
Portal AnalitikaIzvor

Ova presuda je postala pravosnažna, a podgorički Osnovni sud mu je djelimično usvojio tužbeni zahtjev.

Vulević je, kako se navodi, novac dobio kao naknadu za dvije i po godine koje je neosnovano proveo u pritvoru.

U ovom predmetu su iskorišćeni svi pravni ljekovi i presuda je stupila na pravnu snagu.

Vulević je više puta hapšen zbog različitih krivičnih djela, od šverca droge do organizovanih ubistava. Ipak, svaki put je oslobođen krivice usled nedostatka dokaza.

Bio je sumnjičen i da je učestvovao u ubistvu urednika Dana Duška Jovanovića, ali do danas nije procesuiran za to krivično djelo.

On je na osnovu naknade nematerijalne štete, a o čemu je Dan ranije pisao, od države tražio da mu isplati 116.500 eura, Međutim, sudija Osnovnog suda u Podgorici Vesna Banjević djelimično je usvojila njegov tužbeni zahtjev.

Sud je ocijenio da je iznos od 8.870 eura srazmjeran duševnom bolu koji je Vulević pretrpio boraveći dvije i no godine u pritvoru zbog sumnje da je sa Zlatkom Ajkovićem 16. aprila 1999. godine u kafe-baru „Insajder” u Cirihu pokušao da ubije Faiza Kadrića, Suada Porču, Senada Dunjića, Necada Murića, Rešada Metu i Asmira Lubenovca.

Prilikom punjave u ciriškom lokalu ranjen je Kadrić, koji je nedugo zatim podlegao povredama. Ostali oštećeni su se oporavili od zadobijenih povreda.

Vulević je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva zbog nedostatka dokaza, dok je Ajković osuđen na 12 godina zatvora.

Portal Analitika