Fudbal

Klop: Nismo željeli bod, ali utakmica je bila teška

Remi bez golova sa komšijama skupo bi mogao da košta Redse u borbi za titulu sa Mančester Sitijem, a toga je svjestan i njemački trener Jirgen Klop.
Klop: Nismo željeli bod, ali utakmica je bila teška
Izvor

"Dobro je... Teška utakmica i i iz stotinu razloga duel sa jako motivisanim protivnikom. Trpjeli smo napade sa svih strana, nije bilo lako danas izboriti se s agresivnim Evertonom. Bila je to toliko teška utakmica da smo imali tri ili četiri šanse, najbolje Salah i Fabinjo, dok se ne sjećam Evertonovih napada. Neriješeno bez golova, nastavili smo niz bez poraza, nismo baš željeli bod, ali teška je bila i utakmica", rekao je Klop.

Naravno, zna i Njemac da će svi uprijeti prstom u prvu zvijezdu Mohameda Salaha zbog onog promašaja iz 29. minuta. Zato odbrana za Egipćanina.

"Salah radi sve ispravno, od prve do posljednje sekunde. Imali smo svoje šanse i nismo znali da se izborimo s okolnostima i teškim rivalom. Momci su željeli pobjedu, ne mogu da kažem da nisu. Idemo dalje. Gotovo je s derbijima, od sada igramo samo sa ostalim timovima iz lige. Nije ovo bila genijalna utakmica, ali bod je vrijedan protiv rivala koji je bio dvostruko motivisan."

O daljim planovima, Njemac kaže:

"Moramo da prihvatimo situaciju onakvu kakva je. Prije nekoliko dana vidjeli smo moćni Liverpul, večeras nismo. I to je činjenica. Sledeći je Barnli, biće to znatno drugačija utakmica. Moramo da pokažemo stabilnost i borimo se za rezultat", zaključio je Jirgen Klop.
 

Portal Analitika