Crna hronika

Sjutra nastavak suđenja Miomiru Mugoši

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju "Carine", biće nastavljeno sjutra.
Sjutra nastavak suđenja Miomiru Mugoši
Portal AnalitikaIzvor

Prethodno ročište bilo je zakazano za 22. januar, ali je odloženo, jer je tužilac Sanja Jovićević tražila odlaganje glavnog pretresa, zato što je bila podnijeta žalba na potvrđenu optužnica protiv nekadašnjeg Mugošinog saradnika, Dragana Đukića.

Mugoša je ranije odbio da pregovara o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice u slučaju "Carine".

Nakon toga je optužnica proširena i na njegove nekadašnje saradnike Đukića, Dragana Kruščića i Dragicu Mitić. Njima je, takođe, nuđeno da potpišu sporazume u kojima bi optužili bivšeg gradonačelnika Podgorice, ali su i oni to odbili.

Za slučaj "Carine", kojim je budžet glavnog grada oštećen za 6,7 miliona eura, prvo je optužen Mugoša. Zbog nedostatka dokaza protiv nekadašnjeg prvog čovjeka Podgorice, tužilaštvo je usred suđenja proširilo istragu, a potom i optužnicu.

Mugoša se tereti da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu.

Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom "Carine", čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Portal Analitika