Društvo

Prezentacija Vodiča za primjenu smjernice 2.8. Etičkog kodeksa

Misija OEBS-a u Crnoj Gori, sa Tehničkom radnom grupom za samoregulaciju, predstaviće sjutra "Vodič za primjenu smjernice 2.8. Etičkog kodeksa novinara Crne Gore”. 
Prezentacija Vodiča za primjenu smjernice 2.8. Etičkog kodeksa
MinaIzvor

"Uz podršku Misije, ovaj Vodič razvila je Tehnička radna grupa za samoregulaciju, sastavljena od predstavnika Medijskog savjeta za samoregulaciju, kao i predstavnika i ombudsmana iz dnevnih listova Dan, Vijesti i nedjeljnika Monitor", saopšteno je iz OEBS-a.

Navodi se da je vodič izrađen u skladu sa regionalnim i međunarodnim standardima i najboljim praksama, kako bi se dodatno razjasnio član 2.8 Etičkog kodeksa novinara, kao i da je bio predmet javnih konsultacija u junu prošle godine. 

Kako su objasnili osvrt na Vodič dao je i predstavnik OEBS-a za slobodu medija u julu 2018. godine.

"Uspostavljanjem pravila i etičkih standarda za komentarisanje članaka na novinskim portalima, Vodič će biti vrijedan alat za medije u borbi protiv netolerancije na internetu", kazali su iz OEBS-a.

Konferenciju će otvoriti šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Maryse Daviet, nakon čega će Vodič predstaviti članica Medijskog savjeta za samoregulaciju Aneta Spaić i ombudsmanka u ND Vijesti i nedjeljniku Monitor Paula Petričević.

Portal Analitika