Društvo

Aleksa Petković i Adela Bašini na filozofskoj olimpijadi u Rimu

Aleksa Petković, učenik Gimnazije Slobodan Škerović i Adela Bašini, učenica Medrese „Mehmed Fatih“ predstavljaće Crnu Goru na 27. UNESCO-ovoj Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi, koja će se ove godine održati u Rimu.
Aleksa Petković i Adela Bašini na filozofskoj olimpijadi u Rimu
Portal AnalitikaIzvor

Danas su u prostorijama Srednje škole – Medrese “Mehmed Fatih” u organizaciji Udruženja profesora filozofije održane  sedmekvalifikacije za 27 UNESC-ovu Međunarodnu filozofsku olimpijadu.

Učešće na takmičenju su uzeli šesnaest učenikaispred šest srednjih škola sa područja Crne Gore: Srednja mješovita škola „Mladost“ Tivat, Gimnazija „Stojan Cerović“ Nikšić, Gimnazija „Slobodan Škerović“ Podgorica, Srednja mješovita škola „Ivan Goran Kovačić“ Herceg Novi, Gimnazija Cetinje.

takmicenjefilozofskaolimpijada

Cilj organizacije je promovisanje filozofije kao znanosti koja je temelj svim ostalim granama nauke. Kvalifikacije su ujedno prilika da se upoznaju mladi ljudi koji njeguju ljubav prema mudrosti.

Takmičenje je organizovano na engleskom jeziku i sastojalo se iz dva dijela pismenog rada i usmenog razgovora za četvoricom najboljih takmičara.

Dvoje najboljih će u pratnji profesora u maju mjesecu predstavljati Crnu Goru na 27 Međunarodnoj olimpijadi, koja je najznačajnije takmičenje toga tipa u svijetu.  
 

Portal Analitika