Društvo

Nikola Marković je postavljen da prikriva, a ne da otkriva istinu o ubistvu!

"Kao brat Duška Jovanovića i dalje se gnušam činjenice da je Nikola Marković na čelu Komisije koja treba da se bavi rasvetljavanjima napada na novinare, pa i ubistvom mog brata. Marković je na to mjesto postavljen više da prikriva, nego da otkriva o ubistvu mog brata", poručio je univerzitetski profesor Miodrag Miško Jovanović, brat ubijenog urednika DAN-a.
Nikola Marković je postavljen da prikriva, a ne da otkriva istinu o ubistvu!
Borba.meIzvor

On podsjeća na rane radove Nikole Markovića i ode koje je pisao Milu Đukanoviću u režimskim medijima.

“Porodica Duška Jovanovića nervozno i nesimpatično gleda na to što je Marković na čelu te Komisije, koju je, gle čuda, formirao upravo režim Mila Đukanovića. U saznanju sam da u Specijalnom tužilaštvu postoji izvještaj koji je sačinio privatni detektiv o ubistvu mog brata. Sa određenim konkretnim podacima i činjenicama. Komisija i Marković se nikada nijesu bavili tim izvještajem, jasno je i zbog čega. To je još jedan dokaz, da je on na tom mjestu da prikriva činjenice, a ne da ih otkriva. Pa tu Komisiju je vlast i formirala, zato im je sve preče od Duškovog ubistva kojeg više i ne pominju”, smatra Jovanović.

Ističe da sumnja da Nikola Marković zna ko je imao najviše interesa da ubije njegovog brata.

“Šef države i premijer su govorili da je Duška ubio neko ko je imao najviše interesa za to. Sumnjam da Marković zna ko je imao najviše interesa da ubije mog brata. Zato ništa godinama, koliko se nalazi na čelu te Komisije, nije pokrenuo vezano za ubistvo Duška Jovanovića”, naglašava Jovanović.

Sjeća se vremena kada je, kako kaže, Nikola Marković pisao ode Milu Đukanoviću, “i ima nas koji to odlično pamtimo”.

“Iako sam univerzitetski profesor i treba da biram riječi, a teško je kad o ovome govorim izabrati pravu, pa moram reći, iako to nije moj nivo, da se, kao brat Duška Jovanovića, i dalje gnušam činjenice da je Nikola Marković, na čelu Komisije koja treba da se bavi rasvetljavanjima napada na novinare, pa i ubistvom mog brata. Marković je na tom mjestu postavljen da više prikriva, nego da otkriva o ubistvu mog brata”, poručio je univerzitetski profesor Miodrag Miško Jovanović, brat ubijenog urednika DAN-a.

Portal Analitika