Društvo

Priznanje CG na principijelnom izvršavanju presuda Evropskog suda

Predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, Gvido Raimondi, koji boravi u posjeti Crnoj Gori, razgovarao je sa potpredsjednikom Vlade Zoranom Pažinom.
Priznanje CG na principijelnom izvršavanju presuda Evropskog suda
Portal AnalitikaIzvor

"Ponosni smo da se Crna Gora danas u Evropi navodi kao uzor odgovornog i dosljednog izvršavanja presuda Evropskog suda za ljudska prava", naveo Pažin.

Pažin je ocijenio da je Crna Gora svjesna velike civilizacijske privilegije i odgovornosti da, kao članica Savjeta Evrope, obezbjeđuje svojim građanima najviši stepen zaštite ljudskih prava i sloboda, garantovan Evropskom konvencijom za ljudska prava.

Pažin je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, izrazio zadovoljstvo ocjenom Evropskog suda da u Crnoj Gori nema sistematskog kršenja ljudskih prava. Naglasio je da će Crna Gora nastaviti da blagovremeno, savjesno i uredno sprovodi sve presude Evropskog suda, koje doživljava kao šansu za dalji razvoj domaćeg pravnog poretka, promociju i snaženje ljudskih prava i sloboda crnogorskih građana.

Raimondi je pozdravio iskrenu posvećenost Crne Gore poštovanju visokih standarda zaštite ljudskih prava i sloboda i odao priznanje Vladi na principijelnom i dosljednom izvršavanju svih presuda Evropskog suda za ljudska prava. Raimondi je takođe naglasio da je kvalitetan dijalog koji Evropski sud ostvaruje sa crnogorskim sudovima od suštinskog značaja za jačanje nacionalnog pravnog sistema.

Portal Analitika