Fudbal

Pogledajte kako Solari bježi od navijača nakon debakla u kupu

Težak domaći poraz od najvećeg rivala (0:3) za ispadanje iz Kupa kralja od Barselone prilično je poljuljao ionako uzdrmani Real.
Pogledajte kako Solari bježi od navijača nakon debakla u kupu
Portal AnalitikaIzvor

U drugom dijelu jedne od najgorih sezona posljednjih decenija, klub je ostao bez prilike da osvoji i drugi od tri naslova. Od La lige se, naime, oprostio prije Božića i do kraja će se s Atletikom boriti za drugo mjesto, a sada je ispao i iz kupa. I to najbolnije, uvjerljivim domaćim porazom od Barselone, koja juriša prema duploj španskoj kruni.

Realu ostaje još samo Liga šampiona, ali ako je osvoji u ovakvom stanju i sa toliko igrača ispod Realovog nivoa, bila bi to jedna od najvećih senzacija otkako se igra to takmičenje. Ovaj Real, naime, nema nikakve veze s onim koji je uzeo tri posljednje Lige šampiona.

U takvu situaciju ubačen je privremeni trener Santjago Solari koji, sada je očito, neće postati novi Zidan. Trener koji je kao vatrogasno rješenje promovisan iz B ekipe u trenera prve ekipe u sklopu "posezanja za unutrašnjim rezervama", izgorio je u pokušaju spašavanja i na ljeto će se vratiti stepenicu niže.

Svjestan da definitivno nije uspio, i to debaklom protiv Barselone sa kojom ga sjutra čeka novi dvoboj u prvenstvu, Solariju nije bilo ni na kraj pameti nakon treninga da stanw i ćaska sa navijačima.

Igrače i trenere Reala nakon svakog treninga na izlazu iz klupskog kampa Valdebebas čekaju navijači, a igrači se zaustave kako bi im dali autogram i priliku da snime selfie sa idolima.

Ali kako svjedoči snimak, za razliku od fudbalera Reala koji su izašli na glavni ulaz, Solari je vidjevši navijače na rampi, ekspresno skrenuo i otišao prema "izlazu za poslugu".


 

Portal Analitika