Crna hronika

Podnijete prekršajne prijave protiv aktivista Građanskog pokreta URA

Podgorička policija pokrenula je prekršajni postupak protiv aktivista Građanskog pokreta URA Simona Curanovića, Bojana Jevrića, Milana Đakovića i Milete Radovanića, zbog incidenta koji su 21. februara organizovali ispred ulaza u Dnevne novine i Pobjedu, nezvanično saznaju Dnevne novine.
Podnijete prekršajne prijave protiv aktivista Građanskog pokreta URA
Dnevne novineIzvor

Simpatizeri GP URA se terete za nepristojno ponašanje iz Zakona o javnom redu i miru jer su ispred vrata razbacali više primjeraka novina i nekoliko rolni toalet papira.

Podsjećamo, događaj se odigrao oko 10 časova, 21. februara kada su aktivisti došli ispred prostorija Dnevnih novina, pokušali da otvore ulazna vrata, izvodeći prizemni performans kao klasičan atak na imovinu i pritisak na uređivačku politiku jednog privatnog medija, kao i crtanje meta novinarima Dnevnih novina.

Događaj je prijavljen podgoričkoj policiji koja je odmah izašla na lice mjesta i o istom obavijestila dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje u cilju identifikacije lica aktera navedenog događaja.

Nakon što su na FB profilu građanske partije URA pojavio snimak perfomansa gdje se vide akteri navednog događaja, policija je indentifikovala osobe sa pomenutog snimka i privela ih na informativni razgovor. O svemu je obaviješten dežurni tužilac koji se izjasnio da u radnjama osumnjičenih nema elemenata krivičnog djela. Protiv njih zatim je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv simpatizera URE, zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj iz člana 5 nepristojno ponašanje Zakona o javnom redu i miru.

Portal Analitika