Rukomet

Budućnost je crnogorski, ali i evropski brend

Ženski rukometni klub "Budućnost" obilježio je 70 godina postojanja. Na svečanosti koja je održana u Crnogorskom narodnom pozorištu predstavljeni su monografija i dokumentarni film posvećen velikom jubileju. Posebno priznanje dobile su šest igračica Budućnosti, koje su proslavile podgorički klub.
Foto: zrkb.me
Foto: zrkb.me
Portal AnalitikaIzvor

“Budućnost je tu zbog svih Vas koji ste uložili svoje znanje i energiju u pisanje slavnih stranica klupske istorije…. Budućnost je tu, u našim, i srcima naših navijača…. I Budućnost je tu zbog budućih šampionki koje će u budućnosti pronositi širom Evrope slavno ime našeg kluba i države. Danas, 70 godina nakon 13. februara 1949, broj godina postojanja i broj trofeja u klupskim vitrinama gotovo je identičan. 65 trofeja u nacionalnim, regionalnim i evropskim okvirima, daju nam za pravo da kažemo da je Budućnost i crnogorski, ali i evropski brend… Jednako, daju nam za pravo da kažemo da je Budućnost tu!” poručila je predsjednica kluba Radmila Petrović i dodala:

rada1

“Budućnost je istorija evropskog rukometa, a sigurna sam da Budućnost ima i svijetlu budućnost. Na nama je da tu tradiciju čuvamo i nastavimo trofejnim stazama koje su nam trasirali prethodnici.”

rada2

Svečanosti su prisustvovali između ostalih i predsjednik Milo Đukanović, ministri Predrag Bošković, Nikola Janović, Kenan Hrapović, kao i predsjednik UO RSCG Petar Kapisoda

rada4

Govorili su gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, kao i Mihael Viderer, predsjednik EHF-a.

rada3

Nagrađene su brojne legende kluba, a za zvijezde su proglašene - Ljiljana i Svetlana Mugoša, Olga Sekulić, Maja Bulatović, Bojana Popović i Milena Raičević.

Portal Analitika