Politika

Đukanović: Ne vodi nas interes, nego odgovornost

Demokratsku partiju socijalista (DPS) u vođenju politike ne vodi interes, nego odgovornost, poručio je predsjednik te stranke Milo Đukanović na završnoj konvenciji za lokalne izbore u Tuzima.
Đukanović: Ne vodi nas interes, nego odgovornost
Portal AnalitikaIzvor

„Na ovim izborima ćemo potvrditi privrženost Malesije politici DPS-a i ostvariti još jednu istorijsku pobjedu, jer su ovo prvi izbori u samostalnoj opštini Tuzi“, kazao je Đukanović.

On je istakao da je povjerenje između građana Tuzi i DPS-a zasnovano na odgovornosti koja je krasila politiku te stranke.

„Koja ne samo da je obezbijedila ono što je obećala, već je pažljivo promišljala šta je dobro za budućnost i ove i svih narednih generacija u Crnoj Gori“, dodao je Đukanović. 

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, podsjetio na dostignuća politike te stranke u proteklih 30 godina, „od očuvanja mira i stabilnosti u godinama ratova na prostoru bivše Jugoslavije, preko obnove crnogorske nezavisnosti, do ubrzanog ekonomskog razvoja, punopravnog članstva u NATO i odmaklog pregovaračkog procesa o članstvu u Evropskoj uniji“. 

„Podsjećam na sve ovo zato što je brzo i lako zaboraviti, posebno u vrijeme izbora, kada zaglušujuću buku stvaraju oni koji nikad ništa u životu nijesu postigli, oni koji nijesu uspjeli ni da sastave liste za predhodne izbore“, kazao je Đukanović. 

Prema njegovim riječima, DPS je oduvijek pažljivo njegovao odnose sa nacionalnim partijama i predstavljao stub okupljanja svih. 

„Naša vrata su uvijek bila otvorena za sve, i danas su. Nas u vođenju politike ne vodi interes, nego odgovornost, i kad nam logikom izborne matematike ne trebaju nacionalne partije, ne ostavljamo ih na vjetrometini gdje mogu biti zavedeni i zloupotrijebljeni“, naveo je Đukanović.


On je poručio da se „ne smijemo zatvarati u nacionalne krugove, u nacionalnu samodovoljnost“. 

„Poslije ovoliko godina iskustva u politici, da mi neko danas ponudi da biram da vodim partiju u kojoj su samo Crnogorci ili partiju u kojoj su sve vjere i nacije, bez razmišljanja bih izabrao ovu drugu“, poručio je Đukanović. 

Nosilac liste DPS „Tuzi pobjeđuju – Tuzi fiton“, Mirza Pepić, kazao je da ne govori kao političar, već kao prijatelj i kao komšija svih ljudi u Malesiji. 

„Tuzi su uvijek birale najbolje. Zato i ovog puta treba da svi zajedno izađemo i ostvarimo još jednu istorijsku pobjedu“, poručio je Pepić. 

Gradonačelnik Glavnog grada Podgorice Ivan Vuković kazao je da nema dilemu da će se DPS još jednom radovati 3. marta. 

„Da nije bilo naše partije i da na njenom čelu nije bio Milo Đukanović, niti bi Crna Gora bila nezavisna, međunarodno priznata država, niti bi Ttuzi danas bile samostalna opština“, istakao je Vuković.

On je naglasio da je u mandatima gradonačelnika Miomira Mugoše i Slavoljuba Stijepovića u Tuzi uloženo 30 miliona EUR, i da je nesmanjen tempo ulaganja nastavljen i nakon što su Tuzi postale samostalna opština. 

„Radićemo u itneresu razvoja Tuzi ne manje posvećno nego kada je Podgorica u pitanju“, poručio je Vuković.

 

Portal Analitika