Politika

U subotu novi protest u Podgorici

Građanski protest "97 hiljada – Odupri se!", sa koga će biti upućeni novi zahtjevi, biće održan u subotu u Podgorici.
U subotu novi protest u Podgorici
MinaIzvor

Do sada su održana tri protesta sa kojih su zatražene ostavke predsjednika države i Vlade, Mila Đukanovića i Duška Markovića, vrhovnog i specijalnog državnog tužioca Ivice Stankovića i Milivoja Katnića, kao i Savjeta i rukovodstva Javnog servisa.

Iz pokreta “97 hiljada – Odupri se” saopšteno je da je za subotu planirana protestna šetnja od Trga nezavisnosti gdje će uputiti nove zahtjeve.

Nakon govora i proglasa šetnja će, kako su najavili, biti nastavljena Ulicom slobode ka brdu Gorica, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

“I ove subote pozivamo slobodne građane i građanke da u 18 sati izađemo na Trg nezavisnosti i pokažemo da mi smo država, da zajedno možemo dovesti do suštinske promjene sistema koji je zaboravio da treba da služi javnom i interesu građana i građanki, a ne bilo kom i čijem drugo”, navodi se u saopštenju pokreta.

Iz pokreta su kazali da će protestnom šetnjom obići institucije sistema “koje ne rade u interesu građana i građanki” i dodali da očekuju da će okupljanje proteći mirno i dostojanstveno.

Apelovali su na građane da im se pridruže bez ikakvih stranačkih, nacionalnih i drugih obilježja.

“Uz zahvalnost iskazanu na prošlim protestima, učesnike četvrtog okupljanja pozivamo na solidarnost i uvažavanje prema djeci, starijima, trudnicama i OSI populaciji. Redarska služba će ukazati posebnu pažnju i obezbjeđenje, ali isto očekujemo i od okupljenih”, naveli su iz pokreta.

Oni su pozvali sugrađane da reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara.

“Ne dozvolimo da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da pokažemo da su građani i građanke držaca. Kroz proteste odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – ulici”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika