Društvo

Stvorene pretpostavke za izgradnju pijace u Tuzima

Prva sjednica Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda po javnom pozivu za prikupljanje ponuda za zajedničko ulaganje u izgradnju objekta centralnih djelatnosti t.j. tržnice u Tuzima održana je danas. Komisija je sastavljena od stručnjaka iz oblasti imovine, komunalnih poslova, planiranja, arhitekture, koji svojom ekspertizom maksimalno doprinose pripremi kompletne i kvalitetne dokumentacije za izgradnju pomenutog objekta.
Stvorene pretpostavke za izgradnju pijace u Tuzima
Portal AnalitikaIzvor

“Lokalnom studijom lokacije strateški je prepoznato tačno mjesto za izgradnju modernog tržnog centra po principu javno-privatnog partnerstva kroz zajedničku izgradnju objekta, što će nesumljivo prepoznati i investitori kao kao atraktivnu lokaciju, s obzirom da pijaca već postoji nekoliko decenija. Glavni fokus Komisije biće i definisanje kriterijuma kako bi se našlo najoptimalnije rješenje na način da izgradnja šoping centar ne utiče na svakodnevni rad postojeće pijace”, istakao je predsjednik Komisije Marjan Junčaj.

Uprava Glavnog grada uputila je Vladi na saglasnost nacrt Odluke o učešću Glavnog grada u zajedničkoj izgradnji objekta pijace u Tuzima s pratećom dokumentacijom koja uključuje parcelaciju, urbanisticko-tehničke uslove, procjenu vrijednosti komunalnog opremanja i procjenu vrijednosti zemlje.

Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda po javnom pozivu za prikupljanje ponuda za zajedničko ulaganje u izgradnju objekta centralnih djelatnosti.

Portal Analitika