Politika

Purišić - Ozan: Dobra saradnja i tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i Turske

Nova ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan boravila je danas u posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja, tokom koje se sastala sa ministrom Kemalom Purišićem. Purišić je poželio uspješno obavljanje diplomatske misije ambasadorki Ozan, ukazavši na dobre odnose Crne Gore i Turske, saopšteno je iz Ministarstva.
Purišić - Ozan: Dobra saradnja i tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i Turske
Portal AnalitikaIzvor

Iskazao je zadovoljstvo međudržavnom saradnjom i tradicionalnim prijateljstvom Crne Gore i Turske, uz uvjerenje da će njen angažman u Crnoj Gori dodatno unaprijediti odnose dviju država.

„Zahvalni smo na kontinuiranoj podrsci na putu ka članstvu u EU. Ti odnosi su ohrabrili turske investitore da dođu u Crnu Goru i bilježimo trend rasta turskog kapitala. Značajan broj uspješnih ljudi iz Turske boravi i radi u Crnoj Gori, što je posljedica i istorijskih korijena koji povezuju i predstavljaju osnov saradnje u budućnosti", ocijenio je Purišić.

Istakao je značaj pomoći turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju -TIKA, koja je realizovala niz projekata u različitim oblastima u Crnoj Gori.

Ambasadorka Ozan naglasila je da Crna Gora u Turskoj predstavlja model međuetničke i međuvjerske harmonije, kao i zemlju koja je ostvarila zavidan uspjeh na polju evropskih integracija.

„Crna Gora i Turska su prijateljske zemlje, sa zadovoljstvom ću raditi na tome da se ti odnosi intenziviraju. Crna Gora je pozitivan primjer u regionu, ima dobre odnose sa susjedima, članica NATO-a. Crna Gora je zemlja koja na ovom prostoru garantuje mir, stabilnost i bezbjednost“,istakla je Ozan.

Ambasadorka Ozan je iskazala punu spremnost da pomogne daljem razvoju ekonomskih odnosa dviju država i povećanju trgovinske razmjene čemu će, kako su se saglasili, doprinijeti i očekivana revizija Sporazuma o slobodnoj trgovini.

Portal Analitika