Rješenje Ministarstva sporta nije pravosnažno

Rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza iz registra sportskih organizacija nije pravosnažno sve do odluke Upravnog suda, saopšteno je iz Džudo saveza Crne Gore (DŽSCG).
Rješenje Ministarstva sporta nije pravosnažno
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da pojedinci i klubovi protivpravno pozivaju na osnivanje novog saveza.

"Obavještavamo sve džudo klubove da ne upadaju u takvu zamku i ne odazivaju se tim i sličnim pozivima dok Upravni sud u zvaničnom postupku ne ispita i ocijeni zakonitost Upravnog akta Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza iz registra sportskih organizacija", piše u saopštenju Džudo saveza.

Navodi se da Ministarstvo sporta i mladih još nije odlučilo o zahtjevima velike većine džudo klubova koja se odnose na usaglašavanje rada, organizacije i opštih akata sa Zakonom o sportu, iako je zakonski rok odavno istekao.

"To svakako ne daje legitimitet brojnim klubovima da prihvate poziv i učestvuju u osnivanju drugog nadri saveza u džudo sportu. Aktivnosti koje su preuzeli neki klubovi i pojedinci u cilju osnivanja novog saveza nisu u skladu sa Zakonom o sportu, interesima džudo sporta i samih takmičara", piše u saopštenju.

Džudo savezu je najavio da će u slučaju i da se održi "takva nelegitimna Skupština" i da je Ministarstvo sporta i mladih upiše u registar sportskih organizacija tako protivpravno osnovan savez podnijeti tužbu Upravnom sudu Crne Gore.

"Klubovi koji pozivaju na osnivanje novog saveza, svjesno nastoje da unesu potpuni haos u džudo sport, umjesto da se složno prevazilaze problemi koje je neosnovano proizvelo Ministarsvo sporta i mladih u tom sportu", kaže se u saopštenju Džudo saveza.

Portal Analitika