Društvo

Društvo za zaštitu životinja Galop: Zabranimo farme krzna

Društvo za zaštitu prava životinja Galop u saradnji sa PETA Deutschland pokreće kampanju  čiji je primarni cilj zakonska zabrana farmi krzna u Crnoj Gori.
Društvo za zaštitu životinja Galop: Zabranimo farme krzna
Portal AnalitikaIzvor

"S obzirom na to da je veliki broj država u Evropi i regionu, uključujući i Srbiju već usvojio zabranu farmi krzna, postoji realna mogućnost da se ove farme presele u našu državu. Pored inicijative upućene Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, planirane su aktivnosti u svrhu informisanja javnosti o negativnim uticajima i neetičnosti uzgajanja životinja radi krzna", saopštili su  iz Društva za zaštitu prava životinja Galop.

Kampanja će zvanično otpočeti prikazivanjem filma Klatki: The hidden farms of Europe 2. marta 2019. godine u 16 časova u prostorijama Mtel digitalne fabrike. Mediji i šira javnost će imati priliku da nakon projekcije filma koji prikazuje stanje u farmama krznašica u Evropi, razgovara sa aktivistima na druženju organizovanom od strane NVO Galop. Pitanja i eventualna diskusija nakon ovog tridesetominutnog filma su veoma dobrodošli.

Kampanja će se nastaviti već u ponedeljak 4. marta, gdje će aktivisti dijeliti letke i video materijal trgovinama koje još uvijek prodaju prirodno krzno. Takođe, radi edukovanja šire javnosti o procesu dobijanja prirodnog kzna planirano je dijeljenje materijala u Ulici Slobode od 16h do 17:30h. Ovaj vid aktivizma će se ponavljati i u utorak i srijedu u isto vrijeme.

U četvrtak 7. marta aktivisti Galopa će izvesti ulični performans koji će se sastojati od tematski baziranog baleta i slanja jasne poruke protiv dolaska farmi krzna u Crnu Goru. Simbolično, ova akcija će se takođe odvijati u Ulici Slobode od 11:30 do 12:30 časova. Nakon performansa mediji će takođe dobiti CD-ove sa video materijalima procesa dobijanja prirodnog krzna i uslova na farmama istog.

Kako je finalni cilj kampanje izmjena zakona o zaštiti dobrobiti životinja, predstavnik Galopa i predstavnica PETA-e će u ponedeljak uručiti zvaničnu inicijativu Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Portal Analitika